De Mauritsweg is sinds juni een Japans barbecuerestaurant rijker. Na het succes van de eerste vestiging van AH-UN aan de Binnenrotte, mocht deze locatie in het verlengde van Rotterdam Centraal in de voetsporen treden.
Het is de plek voor mals Wagyu vlees, dat je zelf op de ingebouwde tafelgrill bereidt. Deze vestiging onderscheidt zich van de andere locatie met een uitgebreide selectie spiezen, ook wel kushiyaki.
Japanse sferen

Zodra we vanaf de drukke Mauritsweg binnenstappen bij AH-UN belanden we in een ruimte vol rust. Vanaf de olijfgroene comfortabele banken zien we rood-oranje bloesem, zwarte lampen en terugkerende houten elementen om ons heen. In het midden van de houten tafel zit een ingebouwde Shinpro grill, die alvast warmdraait voor het hoofdgerecht.
Terwijl we genieten van de frisse en originele Yuzu Hai cocktail met naast de citrusvrucht shochu en soda, worden de eerste elegante gerechten geserveerd. Een prachtige sashimi in de vorm van een bloem en kushiyaki van garnaal, kippendij en eendenborst. Stuk voor stuk enorm mals.
Wagyu rundvlees

De specialiteit bij AH-UN is het Wagyu vlees. De ribeye en picanha zijn favoriet. Het vlees is zo mals dat het op je tong smelt, waardoor het niet veel meer nodig heeft. De zoete huisgemaakte BBQ-saus met soja en rode peper laten we dan ook onaangeroerd.
Als extra gerecht krijgen we de Garlic Butter Rice Wagyu, rijst met knoflook en boter, geserveerd in een mooie stenen kom die nog heet is. Dit zorgt ervoor dat de rijst nog verder gaart en lekker crispy wordt. Ook hierbij wordt de malse wagyu geserveerd. Bij elke BBQ-set wordt groente geserveerd om te grillen, maar voor wie graag nog iets gezonder gaat, kun je een veggie platter of groente kushiyaki bij bestellen.
Sakeproeverij

We krijgen een sakeproeverij bestaande uit drie verschillende shotglaasjes sake met uitleg, wat we als beginnende sakedrinker zeer kunnen waarderen.
Vooral de minder lang gefermenteerde sake, de twee soorten Junmai Sake, bevalt goed door de wat fruitige smaak.
Aan de langer gefermenteerde Honjozo Sake moeten we wel nog even wennen. Aan deze variant wordt tijdens het proces nog extra alcohol toegevoegd, waardoor hij wat sterker van smaak is. Deze sake is droog van karakter en bevat melkachtige aroma’s.
Grand dessert

Om onze smaakpapillen zoet te laten afsluiten, krijgen wij het grand dessert geserveerd. De afsluiter bestaat onder andere uit taiyaki (= gebakken vis). Verrassend als dessert, maar met opdienen blijkt het dessert vegetarisch te zijn.
Dit toetje is vernoemd naar het beslag in de vorm van een vis dat gevuld is met rode bonen: knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen. Het is verrassend lekker en bovendien smaakt het goed met de zachte structuur en zoete smaak van mango mochi. Na een avond vol verwennerij lopen we tevreden naar buiten en kijken we uit naar het volgende bezoek.