Aan de andere kant van de Maas is een nieuwe wijnbar geopend. Het interieur van een voormalige animeerbar is stevig onder handen genomen en de nieuwe eigenaar heeft er een moderne, quasi chique en met zorg ingerichte wijnbar van gemaakt, waar je ook lekker kan eten.
Kaart is 'under construction'
Op een dinsdagavond zijn we ’s avonds gaan eten en hebben ons laten verrassen door de persoonlijke keuze van chef-kok Ivar. Al bij de presentatie van het mandje brood (van Jordy) met smeersels (eigengemaakte pesto, humus en boter met Himalayazout) overtuigde Ivar ons van zijn kwaliteiten in de keuken. Daarnaast is de kaart van de wijnbar nog 'under construction'. In die zin dat er nu voornamelijk veel verrassende en ongetwijfeld overheerlijke kleine snacks op staan, terwijl wij meer zin hadden in echt een diner. De komende periode wordt gewerkt aan een uitbreiding van de menukaart, zodat ook het nuttigen van een volledig diner tot de standaard mogelijkheden gaat behoren.

Puur en zonder opsmuk
We starten met een salade met in serranoham gewikkelde schelvis. De vis was mooi bereid en op een goede manier wat vettig van smaak. De salade was aangemaakt met een lekkere dressing. Bij de salade dronken we een witte wijn van de uitgebreide en gevarieerde wijnkaart. Alle wijnen hebben een zeer schappelijke prijs.
.
Het hoofdgerecht staat formeel op de kaart als in-between en bestond uit geroerbakte kogelbiefstuk reepjes in rode wijnsaus met gekarameliseerde aardappels en haricots verts. Een meer dan nette portie, zeker wanneer je naar de prijs van dit gerecht kijkt (€ 15,75).

Na een gevarieerd kaasplankje heeft Ivar zijn favoriete dessert voor ons gemaakt: een licht geflambeerde champagne sabayon met rood fruit. Echt een goddelijk dessert waarmee de avond bijna tot zijn einde kwam, maar natuurlijk niet voordat we de klassieker van het huis gedronken hadden: “de sluipschutter” (jus d’orange, Licor 43 en slagroom).

Wijnbar Maaskant is voor Rotterdammers en toeristen echt een plek om te genieten van Rotterdam in haar meest pure vorm, weinig opsmuk, harde werkers met lef, een ongedwongen gastvrijheid en gewoon goed eten en drinken. Voor bedrijven in de directe omgeving is het een ideale locatie voor het houden van bedrijfsborrels.
