Sinds juni van dit jaar is restaurant Maeve aan de Kromme Nieuwegracht open. En dat belooft wat! Eigenaren Tommy Janssen en Vera Voorend werkten namelijk jarenlang in toprestaurants en verwezenlijken nu hun droom door voor zichzelf te beginnen.
Sinds juni van dit jaar is restaurant Maeve aan de Kromme Nieuwegracht open. En dat belooft wat! Eigenaren Tommy Janssen en Vera Voorend werkten namelijk jarenlang in toprestaurants en verwezenlijken nu hun droom door voor zichzelf te beginnen.
Tommy en Vera zijn een ambitieus koppel met jarenlange ervaring in toprestaurants. Tommy werkte bij restaurant Kasteel Heemstede (1 ster), De Burgemeester (1 ster), La Rive Amstel Hotel (1 ster) en Bentinck. Vera, die de rol van maître vervult, genoot haar opleiding aan de hoge Hotelschool Den Haag en werkte bij onder andere restaurant De Burgemeester (1 ster), en restaurant Aan de Zweth (1 ster).
Daarnaast heeft het duo ook in het buitenland unieke ervaringen opgedaan. Tommy en Vera liepen in 2020 samen stage bij één van ’s werelds beste restaurants: restaurant Geranium (3 sterren) in Kopenhagen. Ook heeft Tommy in 2018 stage gelopen bij restaurant Hertog Jan (3 sterren) in Brugge, dat ook behoorde tot ‘World’s 50 Best Restaurants’.
Chef Tommy laat zich inspireren door producten van Nederlandse bodem en hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zijn keuken kenmerkt zich door frisse, lichte gerechten. Een Franse basis en veel groentenbereidingen, kruiden en lokale producten. Klinkt goed. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te gaan proeven.
In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.
Restobar Mosa in De Bilt verrast met verfijnde bar bites, perfect gegaarde octopus en een chef’s table ervaring op topniveau. Proef wat Mosa uniek maakt!
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Ron Blaauw, die vertelt over zijn carrière tot nu toe.
Geniet van de volgende voordelen: