Luna van Melick<

Luna van Melick

Blogger

Luna is freelance redacteur en combineert bij de Buik van Utrecht haar liefde voor de stad Utrecht, schrijven en eten. ’s Ochtends het liefst aan de wandel met een koffietje in haar ene, en een kaneelbroodje in haar andere hand. In de avond krijgt een lekkere wijn met een goede borrelplank op tafel de voorkeur.

Carmel Market: waar smaken uit het Midden-Oosten samenkomen

Traditionele gerechten in een modern jasje gestoken. Dat is Carmel Market. Verwacht een verrukkelijke, gezellige avond waarop je dingen zal proeven die je thuis niet snel zult maken.

Een koekje van eigen deeg: maar dan met liefde

De koekjes van de Koekfabriek worden stuk voor stuk met de hand gebakken door bakkers met een afstand tot de arbeidsmarkt,
 wat de koekjes en de ervaring een stuk authentieker en 
persoonlijker maakt.

LEFT: iedere dag andere restjes op de kaart

Bij het nieuwe LEFT worden onverkochte producten met ‘schoonheidsfoutjes’ van de Appie en Instockmarket omgetoverd tot lekkere voedzame gerechten.

Toetje: want daar is altijd ruimte voor

Afgelopen voorjaar werd Toetje geboren, op de Vismarkt. Eigenaresse Bonaly Penders vertelt hoe het allemaal begon met banana pudding in New York.

Tamara de Borst: "De maatschappij verandert, Le Jardin verandert mee"

Groentonomie met een knipoog naar Frankrijk. Restaurant Le Jardin op de Mariaplaats beheerst de kunst van uitmuntend eten met groenten als uitgangspunt.

Kaasbar: aan de lopende band genieten

Op de Lijnmarkt, waar eerder De Witte Ballons zat, zit sinds kort Kaasbar. Op de lopende band zullen 24 unieke Nederlandse kazen worden gepresenteerd.