Cocktails en pittige Indiase gerechtjes- een gouden formule voor BlendHouse

De Buik ging langs bij BlendHouse, waar ze aan Indiaas shared dining doen, maar vooral een flinke cocktailkaart hebben. Lees verder over wat ons opviel.

26 Mrt 2024 Han Orsel

blogger Han is eindeloos nieuwsgierig naar nieuwe restaurants, al zijn er ook wel wat zaken waar hij graag keer op keer terugkomt. Ook is hij zelf een fervent hobbykok en volgt hij een opleiding om nog beter te leren koken.

  • 26 Mrt 2024

Cocktails en pittige Indiase gerechtjes- een gouden formule voor BlendHouse

De Buik ging langs bij BlendHouse, waar ze aan Indiaas shared dining doen, maar vooral een flinke cocktailkaart hebben. Lees verder over wat ons opviel en beviel.

​Shared dining met gerechten uit de Indiase keuken


BlendHouse komt met een nieuwe formule voor de Utrechtse markt: ‘shared dining’ met gerechten uit de Indiase keuken. Inderdaad - ook nu valt er weer niet te ontkomen aan ‘shared dining’. Maar nu met een kaart vol met gerechten die we kennen van onze bezoekjes aan Indiase restaurants in de stad zoals Taj Mahal of Namaskar.

Zelf noemt BlendHouse haar keuken ‘Indian fusion fine dining’, maar dat is toch echt iets te ambitieus. ‘Fine dining’ is het niet. Maar het is blijkbaar een succesvolle formule. BlendHouse is nog maar kort open en op deze vrijdagavond zit het smalle en diepe pandje al flink vol.

​Meer cocktails dan gerechten op de kaart


Engels is hier de voertaal. Dat begint bij de website en het menu en ook de vriendelijke bediening is zonder uitzondering Engelstalig.

Wat ook opvalt: het menu bevat meer cocktails en ‘shots’ dan gerechten. Het is een trend die je bijvoorbeeld ook bij Spice Monkey aan de Biltstraat ziet. Aan de tafeltjes om ons heen zitten mensen van hun cocktail te genieten.

BlendHouse serveert uiteraard ook wijn en bier, maar de selectie is redelijk beperkt.

​Klassiekers uit de Indiase keuken, maar dan op tapas formaat


We starten de avond met de garnalen. Het is een smakelijk gerecht, pittig, maar zeker niet te pittig. Dan is wel jammer dat de garnalen iets te lang op de bakplaat hebben gelegen en wat droog zijn. BlendHouse serveert de garnalen op een bananenblad en met een frisse saus op basis van yoghurt.

De tandoori kip komt gelukkig beter de keuken uit. Het vlees is heerlijk mals. De dikke saus met tomaat en cashewnoten is een mooie aanvulling op het gerecht. Ook nu weer is het gerecht pittig, maar zeker niet te pittig.

Je kunt bij BlendHouse overigens wel aangeven hoe heet je wil eten. Bij de kip wordt rijst geserveerd en we hebben naanbrood besteld en dat is echt heerlijk.

BlendHouse heeft een goede formule te pakken. De echte ‘foodie’ heeft hier niet veel te zoeken, maar als je snakt naar een fijne cocktail met een pittig hapje daarbij, dan ben je bij BlendHouse aan het juiste adres.

Op dit moment kun je in de zaak terecht voor het diner, maar er wordt ook een lunchmenu gewerkt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
‘Rauwe poptempel’ Tivoli getransformeerd tot sfeervol Union House

Union House opent in de voormalige poptempel aan de Oudegracht een restaurant met binnentuin en op het balkon een wijnbar met uitzicht op het podium.

Plantaardig restaurant Kasvio verkast naar Wittevrouwenstraat

Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.

10 x de lekkerste belegde broodjes van Utrecht

Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.