Loft88: lekkere buzz bij het ‘Ibiza van Bilthoven’

Loft88 in Bilthoven: sfeervol dineren in boho-sfeer met pizza, risotto en meer. Het 'Ibiza van Bilthoven' verrast positief!

Loft88: lekkere buzz bij het ‘Ibiza van Bilthoven’

We waren al eens in het Bilthovense Loft88 voor een kop koffie, maar nu proeven we ook een paar gerechten van de kaart. Dat blijkt een aangename verrassing, zelfs al is het er afgeladen vol vanwege de eindexamen-diners.

​Bohemian interieur en steenovenpizza's

Als we om zeven uur ’s avonds binnenlopen verbazen we ons over de buzz in het Bilthovense Loft88. Net als op Ibiza, waar de inrichting sterk aan doet denken, hangt er een uitgelaten sfeer in deze, zoals ze zichzelf noemen, ‘urban oase met een boho vibe’. Logisch nu het schooljaar voorbij is en je met vrienden of familie het begin van de vakantie viert.

Voor de piepjonge meiden in de bediening, die dezelfde leeftijd hebben als veel van de gasten, is het daarentegen flink aanpoten. Met lichte paniek in de ogen checken ze de bestellingen op hun smartphone. ‘Heb ik alles wel goed begrepen en doorgegeven’, lijken ze te denken op deze drukke avond.

Hun onzekerheid is zo aandoenlijk dat het helemaal niet erg is als iets (kleins) verkeerd gaat. In plaats van het bestelde glas rode Bandol komt een rosé Bandol op tafel maar die is misschien nog wel lekkerder bij het voorgerecht: groene asperges met aardappelschuim, gepekelde eidooier, Parmezaan en aardappelkaantjes.

De gegrilde asperges hebben een perfecte cuisson (garing) en de aardappelkaantjes vormen een lekker krokantje bij het aardappelschuim dat veel weg heeft van een crème. De gepekelde eidooier hebben we niet gezien, maar missen we niet.

Omdat er steenovenpizza’s op de kaart staan proberen we die ook. Meestal valt de keuze op een klassieke Margherita in de Italiaanse driekleur (met tomaat-kaas-basilicum), maar nu proeven we samen een versie met mozzarella van koemelk, Parmezaan en geitenkaas en daarop peer, honing en walnoot. Daar hebben we geen spijt van: de pizza(bodem) is dun en krokant, het beleg dungeschaafd en de kaas is gelukkig niet overheersend.

Ook vegetarisch

Na zo’n pizza is er nog voldoende ruimte voor een hoofdgerecht. We delen (dat sharen zit er inmiddels ingeramd) citroenrisotto en zeebaarsfilet. De vis is perfect op de huid gebakken en ligt op gegrilde venkel en bimi. De soja-beurre blanc, die vederlicht is, smaakt er heerlijk bij, net als het sesam-kroepoekje en de verse friet die geserveerd wordt in een grappig geïllustreerd bakje.

De citroenrisotto - met een royale toef geschaafde venkel, zeekraal en rucola - is niet beetgaar of al dente zoals de Italianen zeggen. Ook doet de korrel niet direct denken aan risottorijst. Toch is het een lekker gerechtje, zeker in combinatie met de (gedeelde) zeebaarsfilet.

Voor een dessert hebben we eigenlijk geen plek. Als we een jonge knul in de bediening behendig zien rondlopen met een plateau vol toetjes zijn we echter direct om. Deze manier van presenteren is nieuw voor ons en we maken graag een keuze. Met twee vorkjes genieten we van een mini-cheesecake met frambozen.

Loft88 heeft een voor elk wat wils-menu met onder andere loaded nacho’s voor €10,50, een burger van Angusvlees voor €19,50 en pizza’s vanaf €12,50. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar je kunt er goed eten en drinken voor een redelijke prijs (glas wijn vanaf €5,50).

Ook in Utrecht een Loft88

Het succes van Lof88 – dat dit jaar nog een vestiging opent aan de Utrechtse Voorstraat – heeft zeker te maken met het beachy interieur. Het ‘Ibiza van Bilthoven’ is een prachtig ingerichte zaak met verschillende tafels (hoog, laag, klein, groot) en zowel banken als stoelen. Hout en natuursteen zijn de meest gebruikte materialen en als eyecatcher is er een enorme (eet)bar van kleine zandkleurige steentjes.

Wat verder opvalt is dat, hoewel alle tafels bezet zijn en de muziek uptempo, de akoestiek perfect is, met dank aan de zandkleurige doeken aan het plafond.

Al is Bilthoven geen Utrecht en valt er in het kloppend hart van de groene gemeente minder te zien, ook het terras buiten is een lekkere plek om af te spreken, van je eerste kop koffie tot en met het diner.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
‘Rauwe poptempel’ Tivoli getransformeerd tot sfeervol Union House

Union House opent in de voormalige poptempel aan de Oudegracht een restaurant met binnentuin en op het balkon een wijnbar met uitzicht op het podium.

Plantaardig restaurant Kasvio verkast naar Wittevrouwenstraat

Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.

10 x de lekkerste belegde broodjes van Utrecht

Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.