Utrecht is weer een aanwinst rijker. Pand 33 heeft zich gevestigd aan de Nieuwe Gracht op, hoe kan het ook anders, nummer 33. Prachtige gerechten. En als bonus: ze zijn stuk voor stuk te bestellen met bijpassende wijn óf bier.
Utrecht is weer een aanwinst rijker. Pand 33 heeft zich gevestigd aan de Nieuwe Gracht op, hoe kan het ook anders, nummer 33. Prachtige gerechten. En als bonus: ze zijn stuk voor stuk te bestellen met bijpassende wijn óf bier.
Bij binnenkomst word je verbleekt door een felgroene neonlamp in de vorm van een blad, maar eenmaal de hoek om wordt dit kunstmatige licht ingewisseld door een enorme bak licht vanuit de overdekte patio. In deze patio staat een grote bar alle aandacht naar zich toe te trekken. Achter deze bar staat, en ik citeer, ‘de cocktailnerd’. Hij kan toveren met drank en maakt magische combinaties. Het komt dan ook vaak voor dat mensen na het diner nog even aanschuiven voor een zelfgemaakte cocktail.
Toch is het ook aanlokkelijk om juist niet voor de barkruk te kiezen en een plekje te zoeken aan de voorzijde van het pand. Hier kan je het uitzicht op de gracht combineren met een 4-, 5- of 6 gangendiner van de chef. Denk aan een ceviche van dorade, crème van geitenkaas met gefermenteerde honing, gekonfijte venkel en zacht gegaard buikspek. Deze gerechten zijn overigens allemaal te bestellen met een wijn-, maar ook bierarrangement.
Zo kregen we bijpassende bieren zoals een witbier met sinaasappel en koriander, een sour bier uit Berlijn gevolgd door een een Belgisch blond van brouwerij de Poes en tot slot een cider van Cidricchus. Uitstekend gekozen bieren, waardoor de smaken van de gerechten nog sterker naar voren kwamen. Je kan dan ook merken dat ze veel zorg stoppen in zowel de gerechten als in de bijpassende wijnen en bieren. Een van hun vaste adressen voor advies zijn Rott brouwerij in Rotterdam, Melger’s in Haarlem en de Bierverteller in Utrecht.
Als je na het 6-gangendiner nog een plekje over hebt dan zouden we nog als tip geven om zeker niet zonder dessert te vertrekken. De kaneelcake met gefermenteerde peer was een van mijn favorieten en tja, daar hoort natuurlijk ook nog een goed dessertbiertje bij. Helaas was die niet meer op voorraad, maar een dessertwijn van Vleck is ook geen straf.
Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.
Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.
Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.
Geniet van de volgende voordelen: