Chef Thomas Voets vertrekt uit Amsterdam naar Eindhoven om zijn gastronomische dromen na te jagen. Hij gaat aan de slag bij Benz. Thomas werkte zeven jaar in de Amsterdamse restaurants. Dat waren iconische zaken zoals Wilde Zwijnen, Bistrot Neuf en sinds de opening van Auberge Jean et Marie in deze met prijzen overladen Franse ‘herberg’ aan de Albert Cuyp. We blikken terug met Thomas op een periode waarin veel gebeurd is, in de culinaire scene en persoonlijk met Thomas.
Vrijheid
"Wat mij het meeste is bijgebleven, is toch wel hoe veel ik heb kunnen leren bij Wilde Zwijnen. We werkten met een geweldig team, waar we alleen met Hollandse producten kookten. We kregen zo goed als de vrije hand om het menu te bepalen. Ik heb daar een geweldige tijd gehad, dankzij de goede mensen om me heen en de creativiteit die we los konden laten op onze gerechten."
"Daarnaast was de periode bij Auberge natuurlijk geweldig. Ik heb de zaak mee opgezet, zelfs de muren nog geschilderd. Hier ben ik na twee maanden chef geworden en daarbij hebben de eigenaren Jan en Marije me de vrijheid gegeven om het thema van de klassiek Franse keuken zelf in te vullen, zoals ik dat graag zag. Daarom zat ik vaak achter wilde vogels aan, zoals meerkoeten, kraaien en houtsnippen om mee te kunnen werken. Hetzelfde geldt voor hele speenvarkens op de chefs table, waar we dan gevulde speenvarken van maakten."
Auberge Jean et Marie
"Bijzonder aan de zaak is dat het een laagdrempelige plek is waar keuken en bediening goed op elkaar zijn ingespeeld en waar klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. De samenwerking met het hele team heeft ervoor gezorgd dat we veel bereikt hebben. Ik ben trots op ons team en de mooie prijzen, recensies en eer die we hebben mogen ontvangen."
Amsterdam
"De jonge garde chefs is meer omhoog gekomen tegenover de gevestigde orde. Er zijn in de afgelopen tijd veel fijne zaken bijgekomen. Hierdoor is Amsterdam veel gegroeid in het aanbod restaurant waardoor Amsterdam nu wel tot een van de culinairste steden van Europa hoort. Ik ga zelf graag eten bij restaurant 212, Lastage en Vinkeles. Drie zaken die vrij divers zijn en allemaal goed zijn in hun ding van klassiek tot meer fancy. Daarnaast zijn het ook chefs waar ik veel van geleerd heb. Mijn guilty pleasure is Thais eten, hiervoor ga ik graag naar Sukothai Thanee. Geweldige mensen, onwijs lekker eten. Eigenlijk gewoon onbeschrijfelijk goed."
Eindhoven

"In Eindhoven ga ik aan de slag bij Benz at Kazerne. Het is een klein en jong restaurant in een oude brandweerkazerne, met een boutique hotel en een brasserie. Ik ga finedining koken: Bourgondisch met een Franse twist, wat ik altijd al heb willen doen. Puur en eerlijk eten zonder poespas. Nu kan ik Eindhoven verblijden met de bloedworst waar ik in Amsterdam populair mee ben geworden."