Een kijkje buiten de keuken van Thomas Voets

Chefs weten wat lekker is. In deze serie vragen wij aan onze Amsterdamse kookhelden waar zij het liefst eten. Deze keer aan het woord: Thomas Voets.

27 Dec 2018 Iris van Woerkom

blogger Volgens Iris is het belangrijkste moment van de dag elk moment waarop je iets (lekkers) eet. Haar missie in het leven is zo veel mogelijk verschillende smaken schepijs proeven.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Auberge Cuisine Française

Albert Cuypstraat 58-60, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam Zuid Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Een kijkje buiten de keuken van Thomas Voets

Onze chefs weten van goed eten. Logisch, als je avond na avond achter het fornuis staat. En als je als chef dan een keer tijd hebt om buiten de deur te eten, dan doe je dat niet zomaar ergens. Althans, daar gaan we van uit. Wij zijn namelijk vreselijk nieuwsgierig naar de bars, restaurants, eetcafés en andere toko’s waar onze chefs hun schaarse vrije tijd doorbrengen. We nemen daarom regelmatig een kijkje buiten de keuken met onze Amsterdamse kookhelden. Dit keer: Thomas Voets

Momenteel is Thomas chef bij Auberge Jean & Marie, maar dit is al het derde restaurant waarin hij werkzaam is. Hiervoor was hij namelijk te vinden in de keukens van Bistrot Neuf en Wilde Zwijnen, allebei in Amsterdam. Ook heeft hij een tijd in Eindhoven doorgebracht en zelfs Stockholm heeft een plek in zijn geschiedenis. Een mooi repertoire, maar waar eet hij zelf het liefst?

Amsterdam


Thomas hoeft niet lang na te denken over zijn favoriete restaurant in Amsterdam. Sukhothai Streetfood Express, een eettentje. “Ik kook nu natuurlijk klassiek Frans, maar ik houd van Thais. Het is geen driesterrenzaak, maar als je aan mij zou vragen waar ik elke dag zou kunnen eten is het dit. Hun eten is gewoon zo goed.” Lekker eten kan natuurlijk ook gewoon simpel zijn. “Het is van een Thais koppel, twee mannen. Ze gaan volgend jaar hun eigen restaurant openen.”

Nederland


Wanneer wij Thomas vragen naar zijn favoriete restaurant in Nederland, noemt hij de Librije. “Is misschien heel cliche, maar De Librije***.” Dit restaurant in Zwolle heeft niet voor niets drie Michelinsterren. “Ze hebben geweldige koks. De gerechten zijn creatief. Ze gebruiken voornamelijk Hollandse producten, het liefst zo lokaal mogelijk, zelfs uit eigen tuin. En het smaakt dan ook gewoon goed. Alles klopt.”

Internationaal

Tot slot zijn wij benieuwd naar het restaurant in de wereld waar Thomas het allerliefste komt. “Drie jaar al ga ik ieder jaar op rondreis door Italië. Mijn vrouw is sommelier, dus onze reizen zijn ook altijd afgestemd op eten en drinken. We hebben onderhand heel Italië al gezien en alles is daar lekker.” Thomas vindt iedere streek wel iets hebben, alles is anders. Maar de streek rondom het Toscaanse stadje Siena heeft zijn voorkeur, al is het moeilijk kiezen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.