Amsterdam wederom hofleverancier bij nominaties Entree Awards

Van de 55 nominaties voor de Entree Awards waren er dit jaar 32 voor Amsterdam. Wij kijken naar de nominaties en wat ons opvalt.

17 Sep 2018 De redacteuren Amsterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Amsterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Amsterdam wederom hofleverancier bij nominaties Entree Awards

De horeca is vergeven van lijstjes, boeken, gidsen en prijzen. Allemaal hebben ze hun eigen waarde. De beroemde gidsen zijn belangrijk voor de chefs, de lijstjes in de kranten en op de blogs voor de handel. Er zijn nieuwe Awards voor de Foodbloggers (waarbij de Buik in de jury zit) en de Buik organiseert zelf ook wel eens wat, zoals Kooktalent van het jaar en de favoriete nieuwkomer van de lezers van de Buik. De Entree Awards (waarvoor de Buik ook een jurylid levert) kijken vooral vanuit het design en het concept naar de (meestal) nieuwe zaken in Nederland.

Amsterdam troef

Zoals met meer van deze awards zijn er vaak veel Amsterdamse nominaties. Hier zijn allerlei geografische en economische redenen voor te vinden. Amsterdam huist nu eenmaal de meeste restaurants van Nederland, krijgt de meeste toeristen over de vloer, heeft de meeste mensen met centen in de zak en met drukke banen in haar regio. Daar vaart de horeca wel bij. Het verbaasde ons dan ook niet dat ook dit jaar de nominaties van Entree Awards een fijne Mokumse inslag hadden. We zetten ze voor je op een rijtje.

55 nominaties in elf categorieën


Er zijn maar liefst 55 genomineerde bedrijven, verdeeld over elf categorieën. 32 (!) nominaties zijn Amsterdams, dan rekenen we Haarlem niet mee. Er zijn twee categorieën met alleen maar Amsterdamse nominaties (best hotel concept en next generation) en een helemaal zonder Amsterdamse nominatie (daredevil). Maar ook in de avond en in de nacht doen we het goed: vier van de vijf clubs in de categorie nightlife zijn Amsterdams. Hetzelfde geldt voor de categorie best cocktailbar.

Foto: Entree Magazine

Buikwaardige nominaties


Het gaat te ver om alle 32 nominaties te bespreken. Maar ons vielen een paar zaken op. De Amsterdamse keuzes voor best restaurant concept maken ons erg blij: bij zowel Entrepot als Roses by Sal komen we graag. Het is goed eten, niet al te hoog aan de prijs, met hartelijk personeel, op een echte Amsterdamse locatie. Ook bij next generation voelen we ons thuis als de Buik met eclectiek van Chin Chin Club, de onderkoelde warmte van 4850, het dwarskijken met bier-spijs combinaties bij Bar Alt, de bezorg foodcourt van Deliveroo en het statige chefsdiner van 212.

Is het dan niet een beetje te veel van het goede? Zo veel genomineerden gelegenheden binnen de ring? Het zou kunnen, maar op de meeste nominaties is weinig af te dingen. En wij zien er zo een stuk of vijf Amsterdamse winnaars uit rollen. Laten we eind november eens kijken wat het resultaat is van deze Mokumse overdaad. Dan zijn de Entree Awards, in de Houthavens  – jullie raden het al – in Amsterdam.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Stem nu op jouw Amsterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025!

Het beste nieuwe restaurant van Amsterdam? Dat bepaal jij! Er kan nu gestemd worden op de Favoriete Nieuwkomer van 2025.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.

La Contessa: royaal Italiaans op het rustige Cruquiuseiland

De Buik zocht La Contessa aan de rand van de stad op, in een oude fabriek op Cruquiuseiland. Een Italiaan die de moeite waard is om voor om te fietsen.