Er komt een nieuw Asian street food restaurant in West: Baohuis
Baohuis wordt meer dan alleen en plek om de Aziatische broodjes te eten. Het wordt een plek die draait om cocktails, slush puppies, wijn en speciaal biertjes en om dansen.
blogger Na jarenlang gewerkt te hebben bij online lifestyle magazines is Yasmine nu Stadscoördinator voor Amsterdam bij de Buik. Een droombaan, want ze is altijd wel te porren voor een etentje, het liefst met een glas wijn erbij.
Er komt een nieuw Asian street food restaurant in West: Baohuis
Gooiden we in de jaren negentig en jaren nul nog massaal bapao broodjes uit de diepvries in de magnetron als snack (of heel studentikoos als avondeten), inmiddels is het echte werk mateloos populair. We hebben het natuurlijk over bao's en bao buns. Binnenkort opent er zelfs een heel restaurant in teken van de gestoomde broodjes: Baohuis.
Bao buns en slush puppies
Nog voor de zomer, in de eerste week van juni willen Justin Brown, Robin Schoonbeek en Bob Kikkert hun zaak openen, aan de Van Limburg Stirumstraat bij het Westerpark. Het wordt overigens meer dan alleen en plek om de Aziatische broodjes te eten. Het wordt een plek die draait om cocktails, slush puppies, wijn en speciaal biertjes. Een plek waar je tot diep in de nacht kunt dansen. Én een plek waar je je tegoed kan doen aan Asian streetfood.
Van sterrenrestaurant naar Aziatisch streetfood
De mannen werkten al samen bij Bar Karakter, daar openden ze Karakter's Bao Bar. Dit was zo'n succes, dat ze besloten door te gaan. "We gaan samen een restaurant openen, Karakters sister restaurant, Baohuis", vertelt Justin ons.
Justin is van het trio de chef. Voor hij in Amsterdam neerstreek, werkte hij in Australië en Engeland, onder andere bij het sterrenrestaurant van vijfsterrenhotel The Landmark in Londen. Ook werkte hij met Jamie Oliver bij Monte's.
Meer dan bao's bij Baohuis
De laatste tijd heeft hij zich echter gespecialiseerd in de gestoomde broodjes. "Bij Baohuis gaan we Asian fusion food serveren. Natuurlijk bao buns en verder kleine en grote plates, bowls, en sharing main dishes. We hebben ook een kleine Asian Market, waar we snacks maken die je mee naar huis kunt nemen. Denk aan hot en spicy corn sticks, puffed rice en crispy spike broad beans."
Justin geeft nog een paar voorbeelden van gerechten. Whole fried chicken wat je met z'n tweeën of drieën kunt delen, geserveerd met salade en eventueel haring kaviaar. Een vegan eryngii bao, met teryaki mushrooms, augurk, lente uit en pinda. Maar ook kimchi pannenkoeken met taugé salade en lime.
Eigen kledinglijn
Het interieur krijgt - hoe kan het ook anders - een Aziatisch gevoel. "Er komt een open keuken, zodat onze gasten de chefs in actie linnen zien. In totaal hebben we veertig stoelen in het restaurant, plus nog eens vijfenveertig op ons terras in de zon. Ideaal voor de zomer", zegt Justin.
Ook vertelt hij dat de zaak eigen merchandise heeft. "We hebben een fantastische branding en zijn van plan om onze eigen kledinglijn te lanceren. Denk aan jumpers, T-shirts en baseball caps. Amsterdam is een competitieve stad, maar we hebben het gevoel dat we en hip, funky en plezierige plek aan het bouwen zijn, waar mensen zichzelf dag en nacht kunnen vermaken.
Baohuis zal 7 dagen per week geopend zijn voor lunch en diner. Vanaf begin juni dus.
Een riksja voor Instafamous bewoners van de Pijp en dezelfde succeskaart die ook in Oost en West te vinden is, met HappyHappyJoyJoy Zuid komt het wel goed.