Waar de afgelopen 25 jaar het Amsterdams welbekende eetcafé Fidelio zat, gaat nu Bar Kaspar de show stelen als eigentijdse brasserie. Na drie maanden verbouwen op de kruising van de Beethovenstraat en Stadionweg opent Bar Kaspar 15 mei officieel de deuren. Wij spraken mede-eigenaar Maarten Spithoven over de nieuwe zaak in Oud-Zuid.
Een warm concept

"Bar Kaspar krijgt een brasseriestijl met een Frans tintje en een internationale keuken", laat Maarten weten. De nieuwe bar is geopend voor lunch en diner en heeft een uitgebreide borrelkaart. "We willen een plek zijn waar je lekker kunt lunchen en daarnaast ook lekker kunt dineren", vertelt Maarten. Het moet een plek worden voor jong en oud. Je kunt er met je familie of vrienden neerploffen op de lange bank.
Internationale keuken

De voormalige chef van bar-grill Marathonweg, Frank Trommelen, krijgt de leiding in de keuken. De kaart telt internationale gerechten, zoals een steak tartaar op Japanse wijze, maar ook Nederlandse gerechten zijn goed vertegenwoordigd, zoals de kroket. Het menu is toegankelijk en verandert met de seizoenen mee. Zo kun je lunchen met lekkere eiergerechten en verschillende belegde broodjes en kun je tijdens het diner terecht voor steak tartaar, kabeljauw en een hele kip. Ook is er een wisselend driegangenmenu.
Wijn is belangrijk bij Bar Kaspar. "We zullen sneller een wijnbar zijn dan een bierbar", vertelt Maarten. Niet zo gek dus dat er een uitgebreide wijnkaart is met zowel vijftien flessen witte wijn als vijftien flessen rode wijn. Deze spelen mooi in op het toegankelijke brasseriemenu. Ook zullen er veel wijnen per glas zijn.
Ludwig van Beethovens broer

Over de locatie is goed nagedacht. Het zit zowel dichtbij de Zuidas als een drukke winkelstraat en er is een zonnig terras. "Het is het perfecte plekje", vertelt Maarten. De inspiratie voor de naam komt ook door de locatie, de hoek van de Beethovenstraat. Maarten: "We wilden eerst de zaak vernoemen naar Ludwig van Beethoven." Deze naam was alleen al in gebruik en na vele brainstormsessies kwamen de mannen uit op Bar Kaspar. "Kaspar is namelijk de broer van Ludwig van Beethoven", legt Maarten uit.
Hier kunnen we ze van kennen
Bar Kaspar wordt gerund door Bernard Walgemoed, Ramses Reynaert en Maarten Spithoven. Bernard en Ramses zijn ook de eigenaren van Bar Kosta en bar-grill Marathonweg. Bar Kaspar zal dezelfde sferen krijgen als deze zaken. Voor Maarten is Bar Kaspar zijn allereerste zaak. Hij heeft voorheen wel altijd in de horeca gewerkt bij onder andere Brasserie van Dam en Barça.