Bar Kaspar opent de de deuren in het voormalige Fidelio

Bar Kaspar opent 15 mei de deuren waar voorheen het welbekende eetcafé Fidelio zat. Wij spraken met mede-eigenaar Maarten Spithoven over zijn nieuwe zaak.

14 Mei 2019 Anna Smitsman

blogger Anna studeert journalistiek in Tilburg. Ze is geboren in Rotterdam en kon door de stage terugkeren naar haar moederschip. Ze houdt erg van lekker eten.

Bar Kaspar opent de de deuren in het voormalige Fidelio

Waar de afgelopen 25 jaar het Amsterdams welbekende eetcafé Fidelio zat, gaat nu Bar Kaspar de show stelen als eigentijdse brasserie. Na drie maanden verbouwen op de kruising van de Beethovenstraat en Stadionweg opent Bar Kaspar 15 mei officieel de deuren. Wij spraken mede-eigenaar Maarten Spithoven over de nieuwe zaak in Oud-Zuid.

Een warm concept 


"Bar Kaspar krijgt een brasseriestijl met een Frans tintje en een internationale keuken", laat Maarten weten. De nieuwe bar is geopend voor lunch en diner en heeft een uitgebreide borrelkaart. "We willen een plek zijn waar je lekker kunt lunchen en daarnaast ook lekker kunt dineren", vertelt Maarten. Het moet een plek worden voor jong en oud. Je kunt er met je familie of vrienden neerploffen op de lange bank. 

Internationale keuken 


De voormalige chef van bar-grill Marathonweg, Frank Trommelen, krijgt de leiding in de keuken. De kaart telt internationale gerechten, zoals een steak tartaar op Japanse wijze, maar ook Nederlandse gerechten zijn goed vertegenwoordigd, zoals de kroket. Het menu is toegankelijk en verandert met de seizoenen mee. Zo kun je lunchen met lekkere eiergerechten en verschillende belegde broodjes en kun je tijdens het diner terecht voor steak tartaar, kabeljauw en een hele kip. Ook is er een wisselend driegangenmenu.

Wijn is belangrijk bij Bar Kaspar. "We zullen sneller een wijnbar zijn dan een bierbar", vertelt Maarten. Niet zo gek dus dat er een uitgebreide wijnkaart is met zowel vijftien flessen witte wijn als vijftien flessen rode wijn. Deze spelen mooi in op het toegankelijke brasseriemenu. Ook zullen er veel wijnen per glas zijn. 

Ludwig van Beethovens broer 


Over de locatie is goed nagedacht. Het zit zowel dichtbij de Zuidas als een drukke winkelstraat en er is een zonnig terras. "Het is het perfecte plekje", vertelt Maarten. De inspiratie voor de naam komt ook door de locatie, de hoek van de Beethovenstraat. Maarten: "We wilden eerst de zaak vernoemen naar Ludwig van Beethoven." Deze naam was alleen al in gebruik en na vele brainstormsessies kwamen de mannen uit op Bar Kaspar. "Kaspar is namelijk de broer van Ludwig van Beethoven", legt Maarten uit. 

Hier kunnen we ze van kennen 

Bar Kaspar wordt gerund door Bernard Walgemoed, Ramses Reynaert en Maarten Spithoven. Bernard en Ramses zijn ook de eigenaren van Bar Kosta en bar-grill Marathonweg. Bar Kaspar zal dezelfde sferen krijgen als deze zaken. Voor Maarten is Bar Kaspar zijn allereerste zaak. Hij heeft voorheen wel altijd in de horeca gewerkt bij onder andere Brasserie van Dam en Barça.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de leukste zaken volgens de Buik waar je drie gangen eet voor onder de 40 euro

De Buik zet tien Amsterdamse zaken op een rij waar je drie gangen voor onder de veertig euro kunt bestellen. Soms lukt dat makkelijk, soms is het puzzelen.

Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.