Bier en vierkante pizza's: 't Blauwe Theehuis gaat bijna weer open

Rond juni gaat 'T Blauwe Theehuis open als het nieuwe Proeflokaal van Brouwerij 't IJ. Je kunt er straks genieten van biertjes en van de pizza's van Renato's Amsterdam.

24 Apr 2019 Anna Smitsman

blogger Anna studeert journalistiek in Tilburg. Ze is geboren in Rotterdam en kon door de stage terugkeren naar haar moederschip. Ze houdt erg van lekker eten.

Bier en vierkante pizza's: 't Blauwe Theehuis gaat bijna weer open

'T Blauwe Theehuis is geen theehuis meer. Het wordt het nieuwe Proeflokaal van Brouwerij 't IJ. Vanaf de zomer kun je daarom bij de hotspot in het Vondelpark terecht om te genieten van de vele biertjes van Brouwerij 't IJ. Én voor pizza van Renato's Amsterdam. Een gouden combi: bier en pizza. Wij belden met de eigenaar van Renato's Amsterdam, Freek Schraa over de plannen.

Zoals het er nu uitziet gaat 't Blauwe Theehuis rond juni weer open met de nieuwe eigenaren Patrick Hendrikse en Bart Obertop van Brouwerij 't IJ. De brouwerij vroeg Freek Schraa en zijn compagnon Kim Lakho van Renato's Amsterdam om een pizzaconcept te verzinnen voor 't Blauwe Theehuis. Het is de allereerste intensieve samenwerking voor Renato's Amsterdam. 

De geschiedenis van Renato's Amsterdam in een notendop  


Freek en Kim namen 5,5 jaar geleden Renato's Amsterdam in De Pijp over van de oude eigenaar Renato. "Hij heeft mij geleerd hoe je pizza's bakt", laat Freek weten. Twee jaar na de overname ging alles in een sneltrein. Het tweetal opende Renato's Osteria met alleen pasta en antipasti op het Van der Helstplein en een jaar later gingen ze met hun pizza's naar de foodhallen. Nog een jaar later richten ze Laboratorio op om pasta en pizza's te maken voor zaken. Renato's heeft ook nog een catering. En nu komt er dus wat nieuws bij, in 't Blauwe Theehuis.  

Taakverdeling 

Brouwerij 't IJ gaat aan de slag met de bar en de bediening en laat de keuken volledig over aan Renato's Amsterdam. Zij serveren de pizza's en de snacks. De pizza's worden bij 't Blauwe Theehuis niet rond, maar vierkant. "We hebben pizza al taglio, een Romeins concept", vertelt Freek. Dit zijn platen pizza's van zestig bij viertig centimeter. Er komt boven een kleine vitrine waar je de pizzapunten in kunt bewonderen. "Je kunt er eentje uitkiezen en die bakken we dan weer voor je", aldus Freek. 

Verschillende formaten pizza 


Je kunt kiezen uit drie verschillende formaten. Je kunt een klein stukje bestellen, maar je kunt ook gaan voor een halve of hele pizza. Het is belangrijk dat je met de pizza's moet kunnen borrelen. "Een ronde pizza zie je vaak als een hele maaltijd, maar deze platen pizza zijn ideaal om mee te borrelen", vertelt Freek. "Bier en pizza is de perfecte combinatie volgens de Italianen en wij vinden dat ook", aldus de pizzabakker. 

Bijzondere ingrediënten 


Renato's Amsterdam is nog druk bezig met het ontwikkelen van de smaken. Wel kunnen we de klassieker zoals de margherita verwachten een een pesto burrata met romige buffelmozzarella. Wat Renato's zo bijzonder maakt volgens Freek is dat ze werken met verse ingrediënten uit Italië. Zo werken ze met de San Marzano tomaten van het kleine dorpje San Marzano sul Sarno dichtbij Napels. "Ook hebben onze pizza's een krokante bodem en een luchtige bovenkant", aldus Freek. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Brouwerij ‘t IJ stapt in het beroemde Blauwe Theehuis

Deze winter gaat ‘t geliefde Blauwe Theehuis op de schop. Het trefpunt midden in het Vondelpark heeft een nieuwe eigenaar. Brouwerij ‘t IJ.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Nieuw vuur in Het Broeker Huis

Chef Thijs Steur veranderde Het Broeker Huis aan de Leeteinde in een leuk restaurant. Tijd voor de Buik om een kijkje te nemen.