Chef Fabrizio Pinna over de nieuwste George, Georgio's Café

George opent Georgio's Café aan de stadhouderskade met chef Fabrizio Pinna. Wij belden met de Fabrizio over Georgio's Café en zijn liefde voor de Italiaanse keuken.

24 Mei 2019 Anna Smitsman

blogger Anna studeert journalistiek in Tilburg. Ze is geboren in Rotterdam en kon door de stage terugkeren naar haar moederschip. Ze houdt erg van lekker eten.

Chef Fabrizio Pinna over de nieuwste George, Georgio's Café

Restaurant George heeft er een aanwinst bij aan de Stadhouderskade. Georgio's Café ging drie maanden geleden open met chef Fabrizio Pinna aan het roer. De chef heeft een indrukwekkend werkverleden bij het Italiaanse restaurant Mario in Noord-Holland. Dit restaurant werd namelijk al meerdere keren verkozen tot beste Italiaan van Nederland. Wij spraken Fabrizio over Georgio's Café en zijn liefde voor de Italiaanse keuken.

Beste Italiaan van Nederland 


18 jaar geleden kwam Fabrizio vanuit Sardinië naar Nederland. Vanaf dat moment ging hij direct aan de slag bij het familiebedrijf Mario in Neck. Achttien jaar lang maakte de chef deel uit van het befaamde restaurant. Hoewel hij het erg naar zijn zin had bij Mario en het restaurant keer op keer werd verkozen tot beste Italiaan van Nederland, stopte hij daar als executive chef. Het was tijd voor iets anders. "Ik wil iets nieuws proberen." 

Het aantrekkelijke Amsterdam 

De stad Amsterdam sprak Fabrizio erg aan. "Ik heb zo lang in een klein dorp gewerkt", laat de Italiaanse chef weten. Amsterdam was voor hem de volgende stap. Hij staat sinds februari in de keuken van Georgio's café en het verloopt allemaal voorspoedig. "Het gaat hartstikke goed." Ook vond de chef het aantrekkelijk dat de restaurantketen George een familiebedrijf is. 

De keuken 


Fabrizio's liefde voor de Italiaanse keuken neemt hij mee naar Georgio's Café. Je kunt hier terecht voor traditionele Italiaanse gerechten. "Het zijn niet heel moeilijke gerechten, meer wel lekkere kwaliteit", aldus Fabrizio. De chef raadt vooral de Spaghetti Parmesan met truffel aan. Het gerecht wordt aan tafel bereid in een hele Parmezaanse kaas. Het lijkt erop dat Impero Romano er een concurrent bij heeft, want de verse truffel wordt aan tafel geschraapt. Het menu is seizoensgebonden en wisselt vier keer per maand van gerechten. 

Producten uit Italië 


Ook de pizza's blijven niet onopgemerkt. Speciaal voor het pizzadeeg wordt biologische bloem van klassieke tarwe uit Italië geïmporteerd. De tarwe is niet het enige ingrediënt dat uit Italië komt. "We hebben een speciale leverancier die werkt met een Italiaanse leverancier", vertelt Fabrizio. Zo komen al het vleeswaren en de mozzarella uit Italië. Op deze manier wil de chef de echte Italiaanse smaak laten proeven aan zijn gasten.  

Georgio's Café 


Bij Georgio's waan je je in New Yorkse sferen. Er staan houten tafels en er hangen vintage foto's aan de muur. Ontwerpbureau Framework is verantwoordelijk voor het interieur van de zaak. Ze hebben een balans gevonden tussen 'Old New York meets Dutch flair'. Als je binnenkomt zie je nog steeds dat Georgio's hoort bij George. De herkende elementen van de andere restaurants komen terug zoals glanzende metrotegels, lange leren banken en houten stoeltjes.  

Liefde voor de Italiaanse keuken 


Fabrizio ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor koken. Zijn lievelingsgerecht is dan ook Culurgiones, een ravioli uit Sardinië. Het is een simpel gerecht met aardappel, pecorino kaas en verse munt en wordt met de handen dichtgevouwen. Zijn oma maakt dit gerecht voor zijn hele familie. "Als de familie bij ons kwam eten was dit het beste gerecht en nog steeds is het mijn lievelingseten."  

Fabrizio 

Ook deed Fabrizio mee met het 24kitchen-programma 'The Chef's Line Nederland' in 2018. Bij dit programma strijden thuiskoks tegen vier top koks uit een gerenommeerd restaurant. Fabrizio won met de aflevering 'de Italiaanse keuken'. Ook bracht hij een kookboek uit. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bonboon, verfijnde vegan fine dining met een ‘thee’ accent

Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.

Niet alleen het uitzicht is geweldig bij REM

REM-eiland in de Houthavens: rooftop bar, adembenemend uitzicht en creatieve gerechten in een unieke, historische setting in Amsterdam.

De vier restaurantopeningen voor direct na de zomer, waar we allemaal op zitten te wachten

Vier veelbelovende restaurantopeningen in Amsterdam na de zomer: Franz, Blik, Toet en de nieuwe restobar van Simon Witmaar.