Lolo: de Italiaan die Amsterdam weer naar de Wallen moet krijgen

Sven Sallaerts en Jos de Jong zijn druk bezig met het gloednieuwe Lolo. Een over de top Italiaan met bijzondere gerechten en een prachtig interieur.

31 Mrt 2021 Floortje Dekker

blogger Floortje is student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam waar zij de opleiding redactie medewerker volgt. Naast haar studie doet ze aan kickboksen. Haar lievelingsgerecht? Eigenlijk alles waar pesto in zit.

Lolo: de Italiaan die Amsterdam weer naar de Wallen moet krijgen

Sven Sallaerts en Jos de Jong, bekend van onder meer Pesca en De Tulp, beginnen aan een gloednieuw avontuur: Lolo. Lolo is een Italiaans restaurant met een moderne twist én een adembenemend interieur. Denk aan een fontein, een prachtige cocktailbar en zelfs een binnentuin. Lolo wordt namelijk dé nieuwe spot die de Amsterdammers weer naar de Wallen moet gaan trekken, volgens beide heren.

​Lolo Amsterdam


Sven en Jos hadden al een tijd het idee om een goede Italiaan te beginnen in Amsterdam, maar dan wel eentje die lekker is én een betaalbare  prijs rekent. Ze keken even rond en zagen dat dit in het centrum nog niet bestond. “Dus besloten ze om zelf maar zoiets neer te zetten”, vertelt Richella de Groot, marketing- en PR-manager van Younique Concepts, het horecabedrijf van Sven en Jos. Daarbij kwam op dat moment Restaurant Anna, aan de Warmoestraat leeg te staan. Zo ontstond Lolo: een over the top Italiaan die niet te duur is. Richella: "We zitten eigenlijk tussen Toscanini en Spaghetteria in, de luxe van een Toscanini en de heerlijke pasta's van een Spaghetteria."

​Een bijzonder interieur


Het interieur van de zaak – die al volledig af is – is opgedeeld in drie verschillende delen. “Een daarvan is een bargedeelte waar een prachtige cocktailbar in staat”, legt Richella uit. “Daar staat een mixologist achter de bar, Lilliyin Enderle. Hier worden cocktails met een speciale Lolo twist gemaakt maar je kunt er ook terecht voor een signature van Lilliyn." Mensen kunnen hier voor het eten van een Italiaanse maaltijd genieten van een fijn aperitief of erna lekker blijven hangen onder het genot van een bijzondere cocktail.  “Ook is er een open keuken, waar je op bankjes achter een tafeltje kunt kruipen of pontificaal aan de keuken kunt zitten.” Maar het aller bijzonderste is de serre: "Achterin is een prachtige, Italiaanse binnentuin. Waar de planten aan het plafond hangen, waar een fontein staat en waar je net even buiten bent.” Richella vertelt over hoe zij er al een aantal keer binnen is geweest en nog altijd nieuwe details in het interieur tegen komt.

​Grote broers en klein zusje?


Lolo heeft natuurlijk al twee grote broers: Pesca en De Tulp. Desondanks wordt Lolo een opzichzelfstaand concept, net zoals Pesca en De Tulp dat zijn. “Pesca en De Tulp zijn ook op zichzelf al hele verschillende zaken dus ook Lolo zal weer iets totaal anders zijn”, legt Richella uit. Pesca is een vismarkt waar je niet alleen heerlijke vis kan eten maar ook prachtige wijnen kunt uitkiezen en De Tulp is een tropisch paradijs in de Pijp waar je bijzondere gerechten uit alle windstreken kunt proeven. Lolo zal dan ook niet aanvoelen als ‘het kleine zusje’ maar echt een eigen concept zijn.

​Wat eten we?


Lolo wordt dus een Italiaan met een moderne twist, maar wat voor gerechtjes kunnen we op de kaart verwachten? “We werken met chef Stefano Assente”, vertelt Richella trots. “Hij komt uit Italië en heeft al over de hele wereld gekookt. Door zijn Italiaanse roots is de kaart hierdoor ook écht Italiaans.” Op de  kaart staat bijvoorbeeld een heerlijke zwarte truffel pasta, romige burrata en uiteraard is er pizza te vinden. Ook zijn er gegrilde steaks te bestellen die op de Italiaanse manier bereid zijn en octopus carpaccio.

​Nog even geduld hebben

“Het is echt heel erg leuk! We kunnen echt niet wachten tot we eindelijk open mogen”, vertelt Richella enthousiast. “We zitten er al vijf maanden klaar voor. We kijken naar elke persconferentie, hopend op goed nieuws.” Het restaurant heeft besloten om niet aan afhaal/takeaway te doen. “Je weet gewoon niet hoe het bij mensen thuis aankomt en het is toch de eerste indruk die mensen van je krijgen.” We moeten dus nog even geduld hebben voor we bij Lolo naar binnen mogen stappen. Wij kunnen in elk geval niet langer meer wachten!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.