Chef-kok Tonny Wilbers - bekend van foodtruck Pass the Peas - en Marco de Groot eigenaar van café restaurant van de Duvel hebben de handen ineengeslagen. Het voormalige Reuring is omgetoverd tot het eclectische Fête de Soul. Een restaurant waar je elke avond kunt komen borrelen en samen gerechten deelt. Van saté kambing tot dorade, Fête de Soul brengt de buurt samen door te proeven van de smaken uit de Caraïben tot aan Azië. Ontsnap aan de drukte van de De Pijp en schuif aan bij Fête de Soul.
Hoe het is begonnen

Marco liet zeven jaar geleden het Amsterdamse horecaleven achter zich en vertrok naar de zon, hij bracht zijn tijd door in Thailand en Bali. Vorig jaar werd hij benaderd door Wouter Aalst van restaurant Reuring met de vraag of hij ideeën had omtrent een nieuw concept voor Reuring. Marco dacht bij het nieuw te bedenken concept gelijk aan Tonny en samen hebben zij besloten om het restaurant over te nemen. Het restaurant is volledig verbouwd naar dit concept met de naam Fête de Soul.
Huiselijke sfeer

“Samen met je zielsverwanten gerechten delen en elkaar treffen in een huiselijke ambiance. Het moet een feestje zijn”, zeggen Tonny en Marco. Niet midden in De Pijp zoals De Duvel, maar in een Amsterdamse woonwijk met gemêleerde buurtbewoners. Fête de Soul moet een huiskamerrestaurant zijn. Tonny zegt: “Het moet echt de vibe hebben dat je lekker wil neerploffen.” Iedereen uit de buurt moet kunnen plaatsnemen bij Fête de Soul. Het is een open keuken met een chef’s table, zonder bar waardoor er geen afstand is tussen de bediening en de gasten.
Uiteenlopende gerechten

Een multiculturele kaart maakt het voor iedereen toegankelijk en gevarieerd. Tonny is de chef-kok van Fête de Soul en al zijn specialiteiten zullen uiteraard niet ontbreken. Tonny kookt gerechten die hun oorsprong vinden rond de evenaar: van ceviche tot lamscurry. Naast de gerechten die je kunt delen heb je nog bijgerechten zoals Thaise salade of Pilav. Het menu is verrassend en nieuw.
Creatief interieur

Het interieur is erg origineel. Aan elke stoel of tafel zit wel een verhaal. De heren zijn creatief geweest. Een aantal vintage stoelen zijn opnieuw bekleed, tafels zijn opnieuw gecreëerd op basis van retro tulip, de gevel is omgetoverd tot een plantentuin, meubelstukken bij kringloopwinkels gehaald en opgekalefaterd. Het is niet leuk om een restaurant in te richten met nieuwe spullen, als je zelf iets creëert is dat veel leuker,” zeggen de heren. Er is veel tijd en aandacht ingestoken en dit levert een ‘funky look’ met een Aziatisch Caribische tint. Dit maakt Fête de Soul een warme plek in Amsterdam.
Fête de Soul is van dinsdag tot zondag geopend vanaf 17:00 uur.