Fête de Soul: een exotisch tintje in de Reuring

Fête de Soul, de hotspot in de Pijp, in het voormalig pand van restaurant Reuring. Marco de Groot en Tonny Wilbers openen samen een exotisch, nieuw restaurant voor de buurt.

28 Nov 2019 Valerie Bisterbosch

blogger Valerie is communicatie student en houdt ervan om regelmatig in Rotterdam nieuwe hotspots en leuke restaurants te ontdekken. Op deze manier kan haar liefde voor Rotterdam en goed eten het best gecombineerd worden.

Fête de Soul: een exotisch tintje in de Reuring

Chef-kok Tonny Wilbers - bekend van foodtruck Pass the Peas - en Marco de Groot eigenaar van café restaurant van de Duvel hebben de handen ineengeslagen. Het voormalige Reuring is omgetoverd tot het eclectische Fête de Soul. Een restaurant waar je elke avond kunt komen borrelen en samen gerechten deelt. Van saté kambing tot dorade, Fête de Soul brengt de buurt samen door te proeven van de smaken uit de Caraïben tot aan Azië. Ontsnap aan de drukte van de De Pijp en schuif aan bij Fête de Soul.

Hoe het is begonnen 


Marco liet zeven jaar geleden het Amsterdamse horecaleven achter zich en vertrok naar de zon, hij bracht zijn tijd door in Thailand en Bali. Vorig jaar werd hij benaderd door Wouter Aalst van restaurant Reuring met de vraag of hij ideeën had omtrent een nieuw concept voor Reuring. Marco dacht bij het nieuw te bedenken concept gelijk aan Tonny en samen hebben zij besloten om het restaurant over te nemen. Het restaurant is volledig verbouwd naar dit concept met de naam Fête de Soul.

Huiselijke sfeer 


“Samen met je zielsverwanten gerechten delen en elkaar treffen in een huiselijke ambiance. Het moet een feestje zijn”, zeggen Tonny en Marco. Niet midden in De Pijp zoals De Duvel, maar in een Amsterdamse woonwijk met gemêleerde buurtbewoners. Fête de Soul moet een huiskamerrestaurant zijn. Tonny zegt: “Het moet echt de vibe hebben dat je lekker wil neerploffen.” Iedereen uit de buurt moet kunnen plaatsnemen bij Fête de Soul. Het is een open keuken met een chef’s table, zonder bar waardoor er geen afstand is tussen de bediening en de gasten.

Uiteenlopende gerechten 


Een multiculturele kaart maakt het voor iedereen toegankelijk en gevarieerd. Tonny is de chef-kok van Fête de Soul en al zijn specialiteiten zullen uiteraard niet ontbreken. Tonny kookt gerechten die hun oorsprong vinden rond de evenaar: van ceviche tot lamscurry. Naast de gerechten die je kunt delen heb je nog bijgerechten zoals Thaise salade of Pilav. Het menu is verrassend en nieuw.

Creatief interieur 


Het interieur is erg origineel. Aan elke stoel of tafel zit wel een verhaal. De heren zijn creatief geweest. Een aantal vintage stoelen zijn opnieuw bekleed, tafels zijn opnieuw gecreëerd op basis van retro tulip, de gevel is omgetoverd tot een plantentuin, meubelstukken bij kringloopwinkels gehaald en opgekalefaterd. Het is niet leuk om een restaurant in te richten met nieuwe spullen, als je zelf iets creëert is dat veel leuker,” zeggen de heren. Er is veel tijd en aandacht ingestoken en dit levert een ‘funky look’ met een Aziatisch Caribische tint. Dit maakt Fête de Soul een warme plek in Amsterdam.

Fête de Soul is van dinsdag tot zondag geopend vanaf 17:00 uur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kerst vier je in Amsterdam bij deze 18 restaurants

Het aftellen is begonnen! Over een paar weken is het alweer Kerst, bij deze zaken zit je sowieso goed voor een feestelijk diner in Amsterdam.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Nieuw vuur in Het Broeker Huis

Chef Thijs Steur veranderde Het Broeker Huis aan de Leeteinde in een leuk restaurant. Tijd voor de Buik om een kijkje te nemen.