Nieuwe vegetarische hotspot Bois opent op Het Hem in Zaandam

Binnenkort op Het Hem: Restaurant Bois op het Het Hem in Zaandam. Wij interviewden Arvid Schmidt, een van de mensen achter Bois (en achter Entrepot).

20 Mrt 2022 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Nieuwe vegetarische hotspot Bois opent op Het Hem in Zaandam

Samen met Boris Sanders en Tim Martinus opent Arvid Schmidt Restaurant Bois op het industriële monumentale Hembrugterrein in het pand waar tot de covid-19 crisis Restaurant Europa heeft gezeten. Bois gaat all-out op vegetarisch met tijdloze smaken, oude (kook)technieken en natuurlijke wijnen.

Restaurant Bois, van de makers van Entrepot


Arvid Schmidt, die kennen we als chef van Restaurant Entrepot en ook nog culinair betrokken is bij Cafe de Parel, was al eens eerder gepolsd voor deze locatie in het oude fabriekspand. ‘Maar dat kon toen voor mij helaas door omstandigheden niet doorgaan’, vertelt hij. Uiteindelijk betrokken de mannen van Europa de locatie, helaas moest dat restaurant in 2020 moest sluiten. ‘Begin van het jaar werd ik opnieuw gevraagd voor deze locatie en nu wilden we het niet laten schieten. Het is een geweldige pand midden op de locatie van de oude wapenfabriek Artillerie Inrichtingen aan het Noordzeekanaal in Zaandam met heel veel inspirerende creatieve ondernemers om ons heen.’

Volledig vegetarisch 12 gangen


Schmidt gaat het restaurant runnen samen met zijn ex-collega’s van Restaurant Entrepot Tim Martinus en Boris Sanders. ‘We gaan een volledig vegetarische ervaring bieden met een 12-gangen-menu, aangevuld met bio-dynamische en natuurlijke wijnen en sappen. Waarbij we veel wildpluk gebruiken zowel van land als zee, maar ook lactofermentatie, garums, veel zelf inmaken en open vuur. In totaal hebben we zo’n 30 tot 40 couverts en voor walk-ins maken we een kleine selectie van ons menu. Vanaf 2 april gaan we open en de komende tijd gaan we proefdraaien in de keuken van Bois in Zaandam.’ 

De Buik schuift op een van de proefavonden van Bois aan en zal daar ook binnenkort verslag van doen. Wordt vervolgd...

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.

Dreamteam geeft met Blik de modern visie op finedining

Bij Blik aan de Reguliersdwarsstraat ontdek je de nieuwe stijl van fine dining van Tijn Verstappen en Jacob Jan Boerma.

5x lekker eten & drinken in en om Lucca

5x eten & drinken in en om Lucca: van top pizza en moderne Italiaanse cuisine tot natuurwijnbars en een bistecca bij de slager.