Samen met Boris Sanders en Tim Martinus opent Arvid Schmidt Restaurant Bois op het industriële monumentale Hembrugterrein in het pand waar tot de covid-19 crisis Restaurant Europa heeft gezeten. Bois gaat all-out op vegetarisch met tijdloze smaken, oude (kook)technieken en natuurlijke wijnen.
Restaurant Bois, van de makers van Entrepot

Arvid Schmidt, die kennen we als chef van Restaurant Entrepot en ook nog culinair betrokken is bij Cafe de Parel, was al eens eerder gepolsd voor deze locatie in het oude fabriekspand. ‘Maar dat kon toen voor mij helaas door omstandigheden niet doorgaan’, vertelt hij. Uiteindelijk betrokken de mannen van Europa de locatie, helaas moest dat restaurant in 2020 moest sluiten. ‘Begin van het jaar werd ik opnieuw gevraagd voor deze locatie en nu wilden we het niet laten schieten. Het is een geweldige pand midden op de locatie van de oude wapenfabriek Artillerie Inrichtingen aan het Noordzeekanaal in Zaandam met heel veel inspirerende creatieve ondernemers om ons heen.’
Volledig vegetarisch 12 gangen
Schmidt gaat het restaurant runnen samen met zijn ex-collega’s van Restaurant Entrepot Tim Martinus en Boris Sanders. ‘We gaan een volledig vegetarische ervaring bieden met een 12-gangen-menu, aangevuld met bio-dynamische en natuurlijke wijnen en sappen. Waarbij we veel wildpluk gebruiken zowel van land als zee, maar ook lactofermentatie, garums, veel zelf inmaken en open vuur. In totaal hebben we zo’n 30 tot 40 couverts en voor walk-ins maken we een kleine selectie van ons menu. Vanaf 2 april gaan we open en de komende tijd gaan we proefdraaien in de keuken van Bois in Zaandam.’
De Buik schuift op een van de proefavonden van Bois aan en zal daar ook binnenkort verslag van doen. Wordt vervolgd...