Op z’n veganistisch genieten in De Pijp: Deer Mama Vegan Mylk & Burger Bar

Deer Mama is een nieuw veganistisch restaurant in De Pijp. Het restaurant serveert veganistisch ijs en burgers, maar heeft daarnaast ook vele andere opties.

28 Nov 2018 Judith van den Berg

blogger Judith is journalistiek student aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en daarnaast gek van alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Op z’n veganistisch genieten in De Pijp: Deer Mama Vegan Mylk & Burger Bar

Na het succes van één van de eerste veganistische restaurants die in Amsterdam werd geopend, DopHert aan de Spaarndammerstraat, besloot eigenaresse Laura Estevez na vier jaar dat het tijd was voor een tweede zaak. DopHert is al jaren een begrip in de stad. Nu wordt er een tweede zaak aan de portfolio toegevoegd met als resultaat een Vegan Mylk & Burger Bar in hartje De Pijp: Deer Mama. 

Wie 

Acht jaar geleden besloot Laura Estevez veganistisch te gaan eten. In 2014 opende ze restaurant DopHert, vanuit haar eigen behoefte. “In de tijd was er helemaal niks. Ja, een broodje hummus als ik geluk had.’’ Samen met haar toenmalige compagnon begon ze met een van eerste veganistische restaurants in Amsterdam. Estevez noemt zichzelf een idealistische ondernemer: ‘’Mijn doel was - en is nog steeds - om steeds meer mensen plantaardig te laten eten.” Daarom besloot ze, naast DopHert, Deer Mama te openen.

Wat


Deer Mama is een Vegan Mylk & Burger Bar wat inhoudt dat ze veganistisch ijs en burgers serveren, maar ook DopHert-klassiekers, zoals American pancakes en club sandwiches. In Nederland hoor je nauwelijks het woord milk voor dessert. De Amerikaanse Milk Bar van Momofuku is daarom ook een inspiratie voor Deer Mama. ''Ik ben groot fan van Christina Tosi.''  Estevez probeert haar recepten te 'veganizen' zonder dat mensen dat door hebben. Daarnaast benadrukt ze dat je Deer Mama niet moet zien als een vegan snackbar, maar echt als restaurant. Je vindt op het menu namelijk ook groenten en salades. Daarnaast hebben ze bij Deer Mama een uitgebreide wijnkaart. De naam, Deer Mama, is een knipoog naar DopHert. Mama staat voor het homemade, warme familiegevoel.

Waar


Midden in De Pijp, aan de Ceintuurbaan, ligt de Mylk & Burger Bar. Estevez vertelt dat ze ondernemen vanuit haar thuisstad het fijnst vindt. ‘’Amsterdam heeft veel inwoners, een toeristenstroom en daardoor aanloopstroom, dus je weet dat het goed zal lopen.’’ Toch is het plan dat in de komende jaren er meer vestigingen door heel Nederland worden geopend.

Wanneer

Deer Mama is gloednieuw, het restaurant is nu sinds bijna twee weken open. De Vegan Mylk & Burger Bar is de hele week geopend van 11:00-22:00. Meer dan genoeg tijd om te genieten dus.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Simon Witmaar’s gastrobar Vita Lente is open

Deze week opent Vita Lente aan de, steeds leuker wordende, J.P Heijestraat in West de deuren. De Buik ging alvast even een kijkje nemen.

Kleuren van de herfst bij restaurant Omber

De Buik ging weer eens op bezoek bij restaurant Omber, in het Tivoli Doelen Hotel. Op papier het oudste hotel van de stad en een plek met bijzondere historie.