Femke Pruis<

Femke Pruis

Blogger

Femke zou zich een leven zonder pasta en wijn niet voor kunnen stellen.

Hoewel ze als Italofiel zielsgelukkig is met een simpel bord spaghetti en een glas goede Chianti, reist ze met evenveel liefde de wereld over om bij de beste restaurants te eten. Thuis kookt Amsterdam ze graag voor familie en vrienden uitgebreide diners, uiteraard overvloedig besprenkeld met pareltjes uit haar privé wijncollectie.

Uit ons magazine: de smaken van China in Mokum

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Timo de Beurs van Café Wu en Kaji But van Sea Palace.

Hop hop naar Chop Chop in de Voetboogstraat

De Buik ging langs bij Chop Chop Asia, de hotspot in de Voetboogstraat waar je geniet van sashimi plates, pekingeend en cocktails in chique, Aziatische sfeer.

Vermeer zet met nieuwe chef in op terugkeer ster

Restaurant Vermeer in Amsterdam blaast nieuw leven in met chef Baquero, pure Dutch cuisine en topwijnen — op weg naar een Michelinster.

Bij Juno in de Pijp gaat het er heet aan toe

Op een doordeweekse woensdagavond meldt de Buik zich voor een bezoek aan de nieuwste hotspot van de Pijp: Juno.

UMAMI by Han: lekker op stoom aan de Overtoom

Geniet van perfect gestoomde seafood bij UMAMI by Han in Amsterdam. Licht, healthy en vol umami – ideaal voor een pre-theaterdiner of date night!

Café Kompleet: domweg gelukkig in de Helmersbuurt

Café Kompleet in de Helmersbuurt in Amsterdam: geniet van Hollandse klassiekers, betaalbare menu’s en oer-Hollandse gezelligheid.