Voor perfect gestoomde seafoodgerechten ben je bij UMAMI by Han aan de Overtoom helemaal aan het juiste adres. De Buik ging langs en genoot van een licht en healthy menu boordevol diepe umamismaken.
Voor perfect gestoomde seafoodgerechten ben je bij UMAMI by Han aan de Overtoom helemaal aan het juiste adres. De Buik ging langs en genoot van een licht en healthy menu boordevol diepe umamismaken.
UMAMI by Han is het iets meer low key – hoewel nog steeds fine dining - restaurantconcept van de beroemde Chinese chef Han Ji, van restaurant Zheng in Den Haag.
Wat we volgens de website mogen verwachten zijn gezonde, culinaire hoogstandjes tegen een betaalbare prijs. En Chef Han heeft sinds kort iets nieuws: het drie-gangen steamed seafood menu (€57,-), dat wij vandaag komen proeven.
Iedere gang bestaat uit twee of drie verschillende gerechten, dus in feite schuiven we aan voor een zevengangendiner. Niet elk gerecht blijkt overigens gestoomd. We trappen af met fantastische fine de claire oesters, twee per persoon, rauw geserveerd met sjalotjes, avocado, koriander en – verrassend – passievruchtensaus.
Ook smullen we van een stukje in bietensap gemarineerde wilde zalm in een soja-mosterdsaus. Daarna komt het keukenteam van Han echt op stoom (pun intented) met een weergaloos gerechtje van gestoomde coquille (een joekel!) in een sojasaus met daarbij wat gekonfijte knoflook en glasnoedels.
Meteen daarna krijgen we een stuk gestoomde black cod met een salsa van chilipepers in een super umami bouillon op basis van sojasaus. Voor deze twee gerechten alleen zijn we bereid nog eens terug te komen. Zo perfect gegaard, zo puur en toch zo vol van smaak.
Als we daarna ook nog een halve gestoomde kreeft (voor €20,- extra heb je een hele) geserveerd krijgen, is het feest compleet. De gamba’s met mangogel en mossels met preinoedels die we daarna ook nog krijgen, kunnen niet helemaal op tegen het smaakgeweld dat we al achter de rug hebben. En om heel eerlijk te zijn, zitten we al behoorlijk vol en dus moeten we de noedels laten staan.
We kunnen ons overigens zeer wel voorstellen dat het voor eters met ‘een wat grotere maag’ fijn is dat er ook wat carbs in het menu zitten.
We worden behoorlijk de watten gelegd door onze Italiaanse gastheer Roger (moeder is een Bondfan, vandaar), die er de hele avond voor zorgt dat we niets tekort komen. Wanneer we aangeven een avondje alcoholvrij te willen gaan, zet hij in no time twee mocktails voor ons neus; een Virgin Pornstar Martini en een Nojito. Feestelijk.
Later ontpopt Roger zich tot onze privé theesommelier. Eerst komt hij ons de oolongblaadjes laten ruiken aan tafel (mmm smokey!) waarna hij terugkomt met wijnglazen en twee kannetjes die er op ingenieuze wijze bovenop balanceren.
Met een druk op de knop – en een big smile op zijn gezicht - laat Roger de gezeefde thee in onze glazen stromen. Met veel ‘oh’s en ‘ah’s nemen we de hete drankjes in ontvangst, want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van een beetje spektakel aan tafel?
Door de ligging vlakbij het Leidseplein, kunnen wij ons zo voorstellen dat een bezoekje aan dit restaurant de perfecte pre-theater of bioscoopplek zou kunnen zijn. Lekker licht dineren met een gestoomd visje en daarna nog fris en fruitig het nachtleven in.
Maar ook voor een avondvullende, romantische date is UMAMI by Han zeer geschikt. Mocht de date tegenvallen, kun je je altijd nog vergapen aan het prachtige interieur (en daarna lekker in je eentje naar de film!).
Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.
In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.
Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.
Geniet van de volgende voordelen: