Gijs ten Buuren<

Gijs ten Buuren

Blogger

Strateeg bij een Amsterdams communicatiebureau en door zijn liefde voor lekker eten vaak in de Amsterdamse horeca te vinden. Dat is ook de belangrijkste reden is dat hij nooit zal terugkeren naar zijn geliefde Twente. Hij begon zijn carrière ooit als ‘spiesjesmeester’ in een slagerij en at tot zijn 25e geen kaas, maar is inmiddels volledig genezen. Gijs is gevoelig voor mooi servies en zit in restaurants het liefst aan de bar.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Met Bisous @ Daalder aan Côte d’Amsterdam-West

Bisous @ Daalder: geniet deze zomer van Franse Riviera-sfeer, knoflookmosselen, Côte de Boeuf en klassiek gebak op een prachtig terras aan het water.

Speakeasy? Ventuno gaat voor luid

Ventuno skybar in Amsterdam: luxe cocktails, spectaculair uitzicht en theatrale presentaties op de 21e verdieping van Ruby Emma Hotel.

Oosterse invloeden doen VanOost stralen

VanOost in Amsterdam serveert Frans-Japanse verfijning met uitzicht op het Oosterpark. Chef’s Menu vol umami, perfect voor een culinaire avond.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (deel 3)

Ontdek hoe vinificatietechnieken zoals macération carbonique en sherryrijping de smaak en stijl van wijn bepalen.

Culinaire raffinage bij R21 op Rapenburg

R21 op Rapenburg in Amsterdam serveert verfijnde gerechten met Zuid-Amerikaanse invloeden in een levendige setting. Verrassingsmenu of à la carte.