Gijs ten Buuren<

Gijs ten Buuren

Blogger

Strateeg bij een Amsterdams communicatiebureau en door zijn liefde voor lekker eten vaak in de Amsterdamse horeca te vinden. Dat is ook de belangrijkste reden is dat hij nooit zal terugkeren naar zijn geliefde Twente. Hij begon zijn carrière ooit als ‘spiesjesmeester’ in een slagerij en at tot zijn 25e geen kaas, maar is inmiddels volledig genezen. Gijs is gevoelig voor mooi servies en zit in restaurants het liefst aan de bar.

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Kleuren van de herfst bij restaurant Omber

De Buik ging weer eens op bezoek bij restaurant Omber, in het Tivoli Doelen Hotel. Op papier het oudste hotel van de stad en een plek met bijzondere historie.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Met Bisous @ Daalder aan Côte d’Amsterdam-West

Bisous @ Daalder: geniet deze zomer van Franse Riviera-sfeer, knoflookmosselen, Côte de Boeuf en klassiek gebak op een prachtig terras aan het water.

Speakeasy? Ventuno gaat voor luid

Ventuno skybar in Amsterdam: luxe cocktails, spectaculair uitzicht en theatrale presentaties op de 21e verdieping van Ruby Emma Hotel.

Oosterse invloeden doen VanOost stralen

VanOost in Amsterdam serveert Frans-Japanse verfijning met uitzicht op het Oosterpark. Chef’s Menu vol umami, perfect voor een culinaire avond.