Guus Thijssen

Blogger en columnist

Guus Thijssen is gastronomisch verhalenverteller en culinair curator. Hij schrijft over bijzondere restaurants en ambachtslieden en onder de naam Guustronomie presenteert en organiseert hij diners waarbij verschillende restaurants samen de avond verzorgen.

Camping at Olof’s: mezze allen op mini-vakantie in hartje Amsterdam

Chris Naylor en zijn team hebben na het geweldige Roomservice at Olof’s de Olofskapel weer omgetoverd tot een tijdelijke, toegankelijke topzaak met te gek eten. Met zachtgegaarde kabeljauw én gebrande marshmellows, allemaal tijdens een mini vakantie op deze stadscamping.

Remouillage: Complex simplicity in gerechten, wijn & service

In de Rivierenbuurt opende in 2018 Café Remouillage. Het restaurant maakte direct furore als eigengereide plek met behoorlijk spannend eten. Complex simplicity noemt chef/eigenaar Jonathan Sparber zijn stijl.

Op avontuur bij Vermeer: kruidige gerechten met een hemels wijnarrangement

Bij Vermeer proef je Chris Naylor’s keuken: veel pit en scherpe smaken die een zwoele zoetigheid op scherp zetten. Het is een gave ervaring om door het menu heen alles te ervaren dat hij voorschotelt. En dan het wijnarrangement van Bjorn van Aalst, daar kan je je gewoon helemaal aan overgeven.

Vinkeles: 'Wij hebben een unieke combi van moderne frisse toetsen en superklassieke bereidingen'

We spreken executive chef Dennis Kuipers en keukenchef Jurgen van der Zalm van Vinkeles in hotel the Dylan.

Chef Guillaume de Beer over Guts en zijn drang naar ondernemen

Na een paar jaar Guts & Glory was het tijd om alles op de schop te gooien. Het werd Guts, met een totaal nieuwe kaart. We spraken chef Guillaume over ondernemen.

De pizza's bij nNea zijn geknipt om te delen

Bij nNea aten we de meest fluffy pizza's, met een schaar.