Bij Brasserie Spring staat de S voor sophisticated

Soms heb je gewoon zin om je mooiste kleren aan te trekken, je haar te föhnen en het er samen met je vrienden of geliefde eens goed van te nemen. Voor die momenten is Spring de perfecte plek.

12 Dec 2022 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

Bij Brasserie Spring staat de S voor sophisticated

Soms heb je gewoon zin om je mooiste kleren aan te trekken, je haar te föhnen en het er samen met je vrienden of geliefde eens goed van te nemen. Een knappe cocktail erbij en goed eten in een ontspannen setting. Voor die momenten is Brasserie Spring in het splinternieuwe Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park de perfecte plek.

Het is een druilerige zondagmiddag en terwijl velen deze kans aangrijpen om onder een dekentje op de bank te Netflixen, kunnen wij van de Buik niets fijners bedenken dan een driegangen lunch buiten de deur. Met wijn. Wij gaan naar Spring, de nieuwe brasserie van Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park – een hele mond vol. Het terras van Spring grenst aan het Oosterpark en ligt er nu wat troosteloos bij in de regen, maar we voorzien dat dit in het voorjaar een top spot gaat worden. We beginnen met een feestelijke Spring fizz: een friszoete cocktail van D.O.M. Bénédictine, tonic en een vleugje kaneel. 

Menukaart met verfijnde klassiekers


De menukaart is overzichtelijk en geïnspireerd op de Franse en Italiaanse keuken met klassiekers zoals burrata, kreeft Thermidor en melanzane. We starten met een beeldig bordje: een strakke cilinder steak tartare onder dunne plakjes radijs en een sous-vide gegaarde eidooier. Spannend? Misschien niet, maar het smaakt net zo goed als het eruit ziet. Daarnaast proberen we de salade met Jerusalem artichoke, hier wel bekend als aardpeer of topinamboer, die is afgemaakt met een truffeldressing en royale plakken Parmezaan. De truffel is niet overheersend en het is een verfijnde en herfstige combinatie. Erbij drinken we op advies van de kundige en lieve bediening een glas rosé uit de Côte de Provence, en een elegante Chardonnay van DomPeynac.

Duo van beef


Bij de Buik zijn we gek op slimme details, zoals het kleine schaaltje cassoulet van witte boontjes dat Chef Luigi bij de kabeljauw serveert. De combinatie van de vis met een saus van chorizo en een paar mosselen in een luchtig tempura jasje werkt als een trein. De ossenhaas met rode wijnsaus aan de overkant van de tafel komt niet alleen, maar samen met een stukje langzaam gegaarde short rib dat smelt op je tong. Een glas licht gekoelde Spätburgunder van Raddeck erbij en je hoort ons niet klagen. 

Mega tarte tatin

Als we dan toch een kritische noot mogen plaatsen, goedkoop is het niet bij Brasserie Spring (het duo van rund kost €36). Maar de porties zijn royaal, de kwaliteit van de producten is hoog, en er zijn ook meer betaalbare opties zoals de melanzane van €16. Over grote porties gesproken, we schrikken ons een hoedje als het dessert op tafel komt: een mega tarte tatin voor twee (of vier?) met vanille-ijs. Eén ding is zeker, bij Spring hoef je niet bang te zijn dat je met honger naar huis gaat. De omgekeerde appeltaart smaakt overigens heerlijk.De fijne bediening, goed eten en mooie locatie aan het park maken Brasserie Spring een aanwinst voor de buurt. Wij hebben nu al zin zonnige dagen op het terras.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

De Kop van Oost, genieten met zicht op de molen

Geniet bij De Kop van Oost van spicy bites, verfijnde gerechten en verrassende desserts met zicht op een echte molen en het water van Oostenburgergracht.

Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.