De feestelijke comeback van Ron Gastrobar Oriental bij Soulkitchen

De Buik nam plaats aan tafel tijdens de try-out avond van chef Ron Blaauws take-over bij Soulkitchen van 27 oktober t/m 16 november aan de Amstelstraat.

6 Nov 2025 Willemijn Mosch

blogger Willemijn sleept haar vrienden graag mee naar de nieuwste pareltjes in Rotterdam voor een lekkere zoete snack, stevige lunch of uitgebreide borrelplank met voldoende bier.

De feestelijke comeback van Ron Gastrobar Oriental bij Soulkitchen

Ron Gastrobar Oriental is even terug, en wel in het hart van Amsterdam. Het iconische restaurant neemt tijdelijk de keuken van Soulkitchen aan de Amstelstraat over. Van 27 oktober tot en met 16 november serveert chef Ron Blaauw hier zijn Aziatische klassiekers met een Ron twist: van wagyu tot, dim sum en de Indonesische rijsttafel.

​Een nacht vol prikkels en smaak

Stap binnen bij Soulkitchen en je wordt begroet door een nachtelijke sfeer: rode lichten, visuals op de muren en plafonds en een housebeat die de toon zet. Wij nemen plaats op de hoge leren krukken met uitzicht op de imposant verlichte cocktailbar.

Het diner start gastvrij met kroepoek met sambal en zoetzoute komkommer als smaakvolle amuse. Al snel volgen onze cocktails in Aziatische sfeer: een lychee martini en yuzu sour om de avond sfeervol af te trappen.

​Snack-attack

De snackkaart valt zeer goed bij ons in de smaak. In tempurameel gefrituurde oesters met salty fingers en een knapperige garnalentoast met sesam stillen onze ziltige trek.

Ron heeft samen met de FEBO rendangkroketjes ontwikkeld. De rendang is erg kruidig en smeuïg van smaak. De kroketjes krijgen een romig extraatje door het kokossausje waar we ze in kunnen dippen.

​Ron-stijl dim sum

Al snel komen de stoommandjes op tafel, ons favoriete gedeelte. Wij doen ons tegoed aan de ha kau met sappige garnaal en bamboe en de char siu bao, dichtgevouwde bao broodjes die zijn gevuld met geroosterd varkensvlees en zoute hoisin saus.

De wagyu siu mai zijn dumplings die zijn gevuld met het decadente en malse wagyu vlees en beenmerg, met een vleugje witte truffel on top. Helaas is de gyoza met eend op deze try-out avond nog niet beschikbaar, maar veel van onze buren doen zich wel te goed aan pekingeend met buns en pannenkoekjes.

​Fijne gerechten en zoete afsluiters

Dit alles eten wij met een bijgerechtje van knapperige bimi gewokt in knoflook, met miso saus en dansende bonito flakes. De kaart biedt nog tal van andere opties: gebakken rijst, noodles, lemon chicken en zeebaars zijn slechts een gedeelte van de mogelijkheden.

Het dessert Kacang Besar, wat letterlijk ‘’grote boon’’ betekent, stelt absoluut niet teleur. Dit is een reusachtige pinda die kunstig gemaakt is van een mousse, geserveerd met chocolade pinda fudge die doet denken aan een betere uitvoering van snickers.

Tot 16 november kun je nog bij deze Ron Gastrobar Oriental pop-up terecht om te genieten van deze verfijnde Aziatische smaken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: keukenprinses Julia Nona brengt Sicilië naar Den Haag

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de Siciliaanse eigenaresse en chef van Nona in Den Haag.

Hop hop naar Chop Chop in de Voetboogstraat

De Buik ging langs bij Chop Chop Asia, de hotspot in de Voetboogstraat waar je geniet van sashimi plates, pekingeend en cocktails in chique, Aziatische sfeer.

Copal

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Copal.