Een en al geluk en burgers bij Hans im Glück

Beleef sprookjesachtig geluk met burgers, bowls & cocktails bij Hans im Glück op het Rembrandtplein in Amsterdam.

15 Mei 2025 Willemijn Mosch

blogger Willemijn sleept haar vrienden graag mee naar de nieuwste pareltjes in Rotterdam voor een lekkere zoete snack, stevige lunch of uitgebreide borrelplank met voldoende bier.

Een en al geluk en burgers bij Hans im Glück

Hans was een jongeman die al zijn dure bezittingen ruilde en ruilde totdat hij niets meer van waarde bezat. En uiteindelijk voelde hij zich daarmee gelukkiger dan ooit. Geïnspireerd op het gelijknamige Duitse sprookjesverhaal wil burgerrestaurant Hans im Glück haar gasten ook dit ultieme geluksgevoel bezorgen, waarbij de gasten in plaats van helemaal niets wel een lekkere hamburger en drankje bezitten. Pal op het Rembrandtplein ervaren we nog eens dat echte vreugde voortkomt uit de eenvoudige dingen in het leven.

De succesformule van Hans

In de Nederlandse horeca een nieuwkomer, in de Duitse horeca een gelauwerd statushouder. Het Duitse horecaconcept Hans im Glück bestaat al meer dan 15 jaar en heeft maar liefst 83 vestigingen in Duitsland, nog eens 10 in Zwitserland en 2 in Oostenrijk. De eer is nu aan Amsterdam om dit burger imperium op Nederlandse bodem te verwelkomen.

Een Duits horecaconcept, dat doet je misschien denken aan bratwursten en liters bier. Niets is minder waar. Hans im Glück biedt een uitgebreid menu dat vele vlees, vegetarische en veganistische opties kent, met zowel burgers en frietjes maar ook salades en bowls. Iedereen moet hier kunnen genieten, dat is het credo.

Ook sieren de vele cocktails de kaart. Met een fruitige peach passion fruit spritz en een espresso martini laten wij het geluksgevoel zich langzaam meester van ons maken. Dit is geen moeilijke opgave op het ruime terras, waar je lekker mensen kunt kijken maar je op dit relatief rustige hoekje van het Rembrandtplein ook kunt genieten van je eigen gesprekken.

Stap voor stap je sprookjes burger bouwen

Om te komen tot de ideale burger kun je nogal wat keuzes maken. Zelfs de vegan of vega eter ervaart hier keuzestress gezien de eindeloze lijst aan opties, zoals een umami burger of een walnoten burger

Vleeseters kunnen kiezen tussen kip, smash en rundvlees. Jouw zelfgekozen broodsoort kun je bovendien laten beleggen met talloze ingrediënten variërend van chips tot zongedroogde tomaten of geitenkaas. De classics zoals sla, tomaat en de huiseigen burgersaus zijn altijd aanwezig.

Wij nemen een single smash burger op een briochebroodje. Het rundvlees is erg sappig dus een double of triple smash was ook geen slechte keuze geweest. In combinatie met kaas, mosterd-komkommerrelish, avocado en ei een smaakvol geheel. 

Ook verslinden wij een van de favorieten, namelijk de pork rooster. Deze kipfiletburger krijgt een crunchy touch door de schijf van aardappelrosti die erop zit en smaakt goed met de vers gebakken champignons en truffelmayonaise.

Comfort met wat magie

Onze snacktrek stillen we daarnaast met de loaded chili cheddar fries. Een romige saus van cheddar crème met een beetje pit van chilimayonaise geeft dit patatje een hoog comfort food gehalte. Deze lijn van comfort food trekken wij door naar het dessert, waarbij wij het meest genieten van een semifreddo (half bevroren) taartje, gemaakt van mascarpone, pistachecrème en met een puree van bessen.

Als afsluiter nemen wij nog een kijkje binnen in de zaak, waar de sfeer mystiek en bosachtig aandoet. Dit past precies bij het magische sprookjesverhaal van dit burgerrestaurant. Een aanrader voor iedereen die een gelukkige Hans wil zijn.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
10 x even geen kerstmenu

Hier zijn onze 10 adressen om gewoon lekker te eten zonder dikke kerstmenu’s in Amsterdam.

Er is niks rustigs aan bij Vita Lente

De Buik bracht een bezoek aan Vita Lente van Simon Witmaar in West, waar de wijnkaart groot is en de gerechten van hoge kwaliteit.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.