Naast hotel Chassé in Amsterdam-West is een nieuwe hotspot geopend: Sjas. Waar je tot laat in de koude avonduren binnen kunt dineren of tijdens zwoele zomeravonden de Zuid-Franse sferen proeft op het Kees Fensplein. Een plek waar de buurt samenkomt. Bij Sjas kun je ontbijten, borrelen en dineren. Met een no-nonsense kaart; veel vegetarisch, vis en wat vlees kun je hier ’s avonds bestellen.
Vriendinnen slaan handen ineen

Kelly Paape en Floor Vercouteren zijn samen het avontuur aangegaan om een eigen zaak te openen in De Baarsjes. De dames kennen elkaar van werken bij Ron Blaauw. “Floor en ik zitten heel erg op een lijn qua ideeën over service, personeel en inrichting. Ik kwam dit pand tegen en zag het gelijk voor mij om samen met Floor hier een restaurant te beginnen”, aldus Kelly. De vriendinnen zijn beiden gastvrouw bij Sjas en de Braziliaanse chef Eduardo is de rots in de branding in de keuken. Nu vraag jij je natuurlijk af of er Braziliaans gekookt wordt bij Sjas? Dat valt wel mee. Alleen het Braziliaanse dessert flan staat op de kaart. Je kunt verder gerechten verwachten zoals burrata, octopus, steak- en watermeloen tartare, spicy bloemkool, tonijn Wellington of verschillende vis-, groente- en vleesgerechten van de Big Green Egg. Het hele jaar staat hier de barbecue voor je aan.
Ze willen graag een plek zijn waar zowel de buurt als de hotelgasten van hotel Chassé komen ontbijten of dineren. Daarnaast wordt er op meerdere manieren milieubewust nagedacht: van het eten tot aan het interieur. “Het ontbijt is à la carte, omdat we ervaren hebben dat met een buffet veel eten blijft liggen en dat wordt daarna weggegooid.” Alle tafels, kasten en stoelen die je ziet lijken bij elkaar te horen, maar niks is minder waar. Kelly heeft alle spullen bij Marktplaats en de kringloopwinkels geshopt en heeft zo te zien een oog voor het matchen van de tweedehands spullen.
Vlotte naam en een vlot restaurant

“De naam Sjas komt van de straatnaam, de Chasséstraat. Mijn moeder bedacht het en wij vinden het lekker en gezellig klinken. Het heeft ook nog een aantal leuke betekenissen zoals je met kracht en energie inzetten voor iets. Sjas is een laagdrempelig restaurant waar je heen kan voor een drankje en een hapje. Op het plein kunnen kinderen buitenspelen, terwijl de ouders genieten op het terras. De kaart is ook niet al te moeilijk zodat ook de kinderen gewoon mee kunnen eten”, aldus Kelly.
Toekomstplannen

Op de vraag of er nog verdere plannen zijn of waar gedroomd van wordt antwoordt Kelly: “we hebben een hele grote kelder van 150 vierkante meter, een hele gave, rauwe ruimte met bakstenen muren en een bar. Het lijkt mij heel leuk om hier straks borrels en feesten op vrijdag en zaterdag te geven waar een dj draait en je hier kan komen dansen. Ook mensen de mogelijkheid geven om feesten en partijen te houden in deze ruimte is iets waar we over nadenken. Ik wil het interieur alleen eerst een beetje een sixties vibe geven met bijvoorbeeld keramische lampen en stoelen.”
Restaurant Sjas is elke dag geopend voor ontbijt, een borrel of diner.