Hemels eten bij Bellezza

Fotograaf en designer CHAN heeft samengewerkt met Bellezza, waar met het thema 'Food is my Religion' een audio-visuele dinerbeleving is gecreëerd.

27 Feb 2024 Fenna van Surksum

blogger Naast het fotograferen van eten geniet Fenna ook van het koken voor anderen. Haar huis is dan ook de vaste stek voor etentjes met vrienden. Ze vindt het heerlijk om uiteten te gaan en nieuwe inspiratie op te doen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Bellezza

Oudezijds Achterburgwal 99A, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Hemels eten bij Bellezza

Op een avond schuift CHAN, fotograaf en designer, aan bij Bellezza en ziet zij meteen een prachtige samenwerking voor zich. Een belletje naar Melcher de Wind, bedenker en eigenaar van Bellezza, om haar enthousiasme te delen is al snel gemaakt. Fast-forward en de audio-visuele dinerbeleving ‘Food is my Religion’ een feit.

​Eten is geloof


In de afgebeelde fantasiewerelden komen vier karakters naar voren: De Engel, De Non, De Maria en De Paus. Een eerbetoon naar de historie van het pand van Bellezza, vroeger onderdeel van het Bethaniënklooster.

​Beleef wat je eet


Terwijl je de groene kool eet van ‘Maria’s Secret Garden’, zie je De Maria op videokunstwerken voor, naast en achter je, nog de groene kruiden voor het gerecht plukken. 

Favoriet van de avond was de eendenborst, met bosbessen en kastanjecrème, een bordje met een dromerig kleurenpalet, terwijl De Engel om je heen dwarrelt. De keuze van de wijn wordt bij elke gang met een grote glimlach en metaforische verhalen aan ons uitgelegd.

​Hemelse dessertkamer


De eerste vijf gangen aan de gemeenschappelijke tafel zijn een beleving: je kijkt je ogen uit. Beeld en muziek is met zorg uitgekozen en laat de gerechten van chef Davy van Wezel helemaal tot zijn recht komen. 

Na de vijfde gang verplaatst de avond zich naar de hemelse dessertkamer waar een dessert klaarstaat. Het scherpe randje van het gele curry ijs in combinatie met basilicum is verrassend, een woord die de avond in zijn geheel perfect opsomt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de leukste zaken volgens de Buik waar je drie gangen eet voor onder de 40 euro

De Buik zet tien Amsterdamse zaken op een rij waar je drie gangen voor onder de veertig euro kunt bestellen. Soms lukt dat makkelijk, soms is het puzzelen.

Tim Golsteijn over koken met minder zout en meer smaak

Als ambassadeur van de Nierstichting, weet Tim Golsteijn precies hoe hij moet koken met minder zout, maar meer smaak.

De Kop van Oost, genieten met zicht op de molen

Geniet bij De Kop van Oost van spicy bites, verfijnde gerechten en verrassende desserts met zicht op een echte molen en het water van Oostenburgergracht.