Van de eigenaren van Chin Chin is er nu Hula Hula: Hawaiiaans eten in roze sferen

De eigenaren van de Chin Chin Club komen met wat nieuws: Hula Hula. Een restaurant in Hawaiiaanse sferen. Het menu draait om licht en fris eten.

21 Jun 2019 Yasmine Esser

blogger Na jarenlang gewerkt te hebben bij online lifestyle magazines is Yasmine nu Stadscoördinator voor Amsterdam bij de Buik. Een droombaan, want ze is altijd wel te porren voor een etentje, het liefst met een glas wijn erbij.

Van de eigenaren van Chin Chin is er nu Hula Hula: Hawaiiaans eten in roze sferen

"Dan ga je vast poké bowls eten", klonk het meerdere keren toen we zeiden dat we gingen eten bij een nieuw Hawaiiaans restaurant, Hula Hula. Maar de Hawaiiaanse keuken blijkt verrassend veelzijdiger en verfijnder.

Lang tafelen bij Hula Hula


De eigenaren van de Chin Chin Club in Amsterdam hebben een nieuwe zaak geopend: Hula Hula. Want ze houden nog steeds van twee keer hetzelfde woord. Verder is er weinig overlap in de zaken.

Bij de Chin Chin kun je je tegoed doen aan fijn Aziatisch streetfood, dat je kunt delen met je disgenoten. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je daarna blijven plakken tot in de late uurtjes, want het restaurant verandert in een club.

Bij Hula Hula draait het zogezegd om de Hawaiiaanse keuken. En dat blijkt veel meer te zijn dan poké bowls. Ook word je niet gedwongen om te feesten, want het draait hier juist om lang natafelen. Wel met tropische cocktails uiteraard, met rum en kokos.

Alles is roze en goud


Bijna alles bij Hula Hula is roze en goud. Een ware trends sinds Sketch in Londen en in eigen stad Mamma Kelly. De rieten stoelen brengen je meteen in vakantiesferen. Het restaurant is gevestigd in een lang, smal pand. Tip: ga hoe dan ook naar het toilet als je hier bent, want dan kom je langs de open keuken en dat is een fascinerend schouwspel. 

Het restaurant gaat 5 juli pas officieel open, maar voor de pers is er een uitzondering gemaakt. Het restaurant is afgeladen vol met journalisten en bloggers die vast willen proeven. Zoveel mensen tegelijkertijd eten serveren is nog wel een uitdaging blijkt, want niet alles verloopt vlekkeloos. Maar over een paar weken is het personeel ongetwijfeld helemaal op elkaar in gespeeld.

Veel vis en lichte gerechtjes


Er is een vier gangen-menu voor ons samengesteld. Vooraf eten we brood met crème de poulet. Als amuse krijgen we een mini pizza Hawaii in een kartonnen doosje. Sommige mensen vinden een pizza Hawaii vloeken in de kerk, maar toegegeven, het is een erg leuke knipoog naar het concept.

Het eerste hoofdgerechtje is meteen onze favoriet van de avond: Hamachi tataki, een straalvinnige vis uit de familie van de horsmakrelen. Dit wordt geserveerd met daikon, granny smith, aardappel en lapsang souchong kombucha.


Vervolgens krijgen we groene asperges met hollandaise saus, zeekraal en cherrytomaat. Daarna eten we kabeljauwfilet met mangocrème.

Het nagerecht is kokosijs met mierikswortel, macadamia en rijst. Vooral die laatste twee ingrediënten zijn een gouden combinatie. Mijn tafelgenoot houdt niet van kokos, dus ik heb het geluk om twee desserts te mogen nuttigen. En geloof me: dat wil je, want het is verrukkelijk.

Meer dan poké bowls


Het menu draait om licht en fris eten, wat heerlijk is, maar er ook voor zorgt dat we niet helemaal verzadigd zijn aan het einde van de avond. Toch heeft de Hawaiiaanse keuken ons aangenaam verrast. Poké bowls blijven fijn om te laten thuisbezorgen, maar Hawaii heeft gelukkig nog meer te bieden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dineren en dansen in Hula Hula

Oscar Steginga, mede-eigenaar van onder andere de Chin Chin Club en Calle Ocho, opent in november zijn nieuwe zaak Hula Hula aan de Lijnbaansgracht.

De eigenaren van de Chin Chin Club komen met wat nieuws: Hula Hula

De eigenaren van de Chin Chin Club komen met wat nieuws: Hula Hula. Een restaurant en club in Hawaiiaanse sferen.

The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.