Op een plek waar lang geleden tol werd geheven, aan de rand van de stad dus, ligt restaurant Klein Kalfje. Een ouderwetse uitspanning, inmiddels omgetoverd tot glamorous restaurant met terras en vooral met een enorm waterterras in de Amstel.
Op een plek waar lang geleden tol werd geheven, aan de rand van de stad dus, ligt restaurant Klein Kalfje. Een ouderwetse uitspanning, inmiddels omgetoverd tot glamorous restaurant met terras en vooral met een enorm waterterras in de Amstel.
Velours stoeltjes, witte tafelkleden, mooi glaswerk en porselein, grote bar, olijfbomen – kortom zeer sfeervol. Op de mooie zomeravond, keken we naar de talloze bootjes met borrelende studenten die voorbijkwamen en bestudeerden we met een glas Gentry sauvignon blanc en warm brood met boter, de nieuwe kaart. De kaart is verrassend klassiek met hier en daar iets moderns als een pokébowl of sashimi, maar verder alles wat je voorheen ook bij de Oesterbar kon eten; Oesters, garnalencocktail, gerookte zalm met toast, garnaal croquetjes, bisque, salades Riches, kreeft, zeetong, coquilles – you get the picture.
Voor diegenen die niet dol zijn op vis, is er van alles te kiezen. Ook klassiekers zoals carpaccio, salade Caprese, steak tartaar, paddenstoelen risotto en chateaubriand met béarnaise. Wij raden de kreeftenbisque met Hollandse garnalen en de blinis met gerookte zalm, limoenmayo en zalmkuit van harte aan. Erna kozen wij voor de vis van de dag – gebakken kabeljauw met gesauteerde spinazie, garnalen en beurre blanc. Perfect gegaard viel de vis in mooie lamellen uiteen.
Klein Kalfje staat toch wel bekend om de in roomboter gebakken sliptongetjes. Zelden zulke mooie stevige visjes gegeten, met frietjes en sla.
Klein Kalfje is een modern, glamorous restaurant met ouderwets goed eten en hartelijke bediening. Aanrader.
We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.
De Buik zocht La Contessa aan de rand van de stad op, in een oude fabriek op Cruquiuseiland. Een Italiaan die de moeite waard is om voor om te fietsen.
Geniet van de volgende voordelen: