Klein Kalfje – Vis eten in de Amstel

Aan de rand van de stad ligt Klein Kalfje. Een ouderwetse uitspanning omgetoverd tot glamorous restaurant met terras en enorm waterterras in de Amstel.

15 Sep 2022 De redacteuren Amsterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Amsterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Klein Kalfje – Vis eten in de Amstel

Op een plek waar lang geleden tol werd geheven, aan de rand van de stad dus, ligt restaurant Klein Kalfje. Een ouderwetse uitspanning, inmiddels omgetoverd tot glamorous restaurant met terras en vooral met een enorm waterterras in de Amstel.

Seafood


Velours stoeltjes, witte tafelkleden, mooi glaswerk en porselein, grote bar, olijfbomen – kortom zeer sfeervol. Op de mooie zomeravond, keken we naar de talloze bootjes met borrelende studenten die voorbijkwamen en bestudeerden we met een glas Gentry sauvignon blanc en warm brood met boter, de nieuwe kaart. De kaart is verrassend klassiek met hier en daar iets moderns als een pokébowl of sashimi, maar verder alles wat je voorheen ook bij de Oesterbar kon eten; Oesters, garnalencocktail, gerookte zalm met toast, garnaal croquetjes, bisque, salades Riches, kreeft, zeetong, coquilles – you get the picture. 

Klassiekers


Voor diegenen die niet dol zijn op vis, is er van alles te kiezen. Ook klassiekers zoals carpaccio, salade Caprese, steak tartaar, paddenstoelen risotto en chateaubriand met béarnaise. Wij raden de kreeftenbisque met Hollandse garnalen en de blinis met gerookte zalm, limoenmayo en zalmkuit van harte aan. Erna kozen wij voor de vis van de dag – gebakken kabeljauw met gesauteerde spinazie, garnalen en beurre blanc. Perfect gegaard viel de vis in mooie lamellen uiteen.

Signature dish

Klein Kalfje staat toch wel bekend om de in roomboter gebakken sliptongetjes. Zelden zulke mooie stevige visjes gegeten, met frietjes en sla.
Klein Kalfje is een modern, glamorous restaurant met ouderwets goed eten en hartelijke bediening. Aanrader.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.

La Contessa: royaal Italiaans op het rustige Cruquiuseiland

De Buik zocht La Contessa aan de rand van de stad op, in een oude fabriek op Cruquiuseiland. Een Italiaan die de moeite waard is om voor om te fietsen.