Late night cocktails in de Pijp

Hachi betekent acht in het Japans, en vanaf bar Calle ocho (acht in het Spaans) is het precies acht minuten lopen naar de nieuwste cocktailbar Hachi dus. Informatie waar je niet zo veel aan hebt, maar wie van goede cocktails houdt, heeft zeker iets aan Hachi.

16 Feb 2023 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

Restaurant toevoegen aan favorieten

Hachi

Albert Cuypstraat 18, Amsterdam Maaltijd: BorrelenLate nightDiner Stadsdeel: Amsterdam Zuid Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Late night cocktails in de Pijp

Hachi betekent acht in het Japans, en vanaf bar Calle ocho (acht in het Spaans) is het precies acht minuten lopen naar de nieuwste cocktailbar van dezelfde eigenaren, Hachi dus. Geinige informatie waar je niet zo veel aan hebt, maar wie van goede cocktails houdt, heeft zeker iets aan Hachi.

Nachtvlinder


Aan de inrichting is net zo veel aandacht besteed als aan de cocktailkaart; Japans artwork, jungle prints, een fotobooth, het is een tikkie ordi, maar wel lekker ordi. De cocktails zijn geïnspireerd op klassiekers, maar hebben allemaal een eigen twist. Zo doet de Nachtvlinder denken aan een Pornstar martini, maar is de wodka geïnfuseerd met bruine boter, en zeg eerlijk, wat is er nou niet lekker met bruine boter?

Mini cocktails


Overigens heeft Hachi ook de bekende nummers, en beter nog, die zijn ook als mini’s te bestellen. Terwijl we wachten op onze Coffee & Cigarettes en Osaka Sling, nippen we alvast van een mini Negroni, ideaal! Die eerste is een variant op de populaire Espresso martini en bevat Nikka Coffey grain whisky, wat het een fijne rokerigheid geeft. De Singapore sling komt bij Hachi uit Osaka, want er zit Japanse Shochu in. Het is een aanrader voor liefhebbers van fris en zoet want net als bij het origineel wordt er ook Dom Bénédictine gebruikt. 

Hachi is doordeweeks tot 3 uur en in het weekend tot 4 uur ‘s nachts open, en is dus de perfecte plek om eens lekker door te zakken na een goed diner.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

Een nieuwe wind bij Copain

De Buik ging langs bij Copain om een hernieuwd kennismaking te doen wegens de nieuwe chef Ivan Arauz Beusink.

Sagardi viert 5 jaar met een jubileummenu

Sagardi is 5 jaar en vieren dit met een jubileummenu, waarin een ode wordt gebracht aan de Baskische klassiekers. Wij gingen langs om dit te proeven.