Als je Carina van der Boom een paar jaar terug had gezegd dat zij ooit achter de bar in haar eigen horecazaak zou staan, zou ze je waarschijnlijk vol ongeloof hebben aangekeken. Toch is ze alweer vier jaar de trotse eigenaresse van Mr Haz, een heuse taco bar midden in de Jordaan. Nieuwsgierig naar haar verhaal en het ontstaan van dit Mexicaanse restaurant lieten wij ons voor een avondje meeslepen in het Mexicaanse avontuur van Carina
Van droom tot werkelijkheid

Het verhaal van Mr Haz vond zijn oorsprong in een ander restaurant. Terwijl Carina tijdens een etentje genoot van haar gerecht, miste ze toch iets. De sfeer, de beleving, hoe je het ook noemt. Haar tafelgenoot daagde haar uit: “Als jij een plan voor jouw ideale restaurant schrijft, dan zorg ik voor de financiering”. Ook al had Carina geen horeca-ervaring, ze zat boordevol ideeën hoe het anders zou kunnen. Dus dat hoefde ze zich geen tweede keer te laten zeggen. Vanaf dat moment dook Carina drie jaar lang in vele kookboeken, liet ze zich inspireren in verschillende steden en maakte ze zich de Mexicaanse keuken eigen. Ze wilde meer dan alleen een onderscheidend en uniek menu maar ook een bijzonder interieur. Toen zij in diezelfde periode een Argentijnse kunstenaar tegen het lijf liep, maakte zijn werk het plaatje compleet. De naam van deze kunstenaar? Je raadt het vast al: Mr Haz.
Mr Haz’ street art

Inmiddels had Carina voor haar restaurant een mooie plek gevonden. Mr Haz kwam over naar Nederland en toverde het hele interieur om tot een walhalla voor street art liefhebbers. Van grote muurschilderingen met beroemdheden tot aan de kleinste Amsterdamse details zijn in het kunstwerk terug te vinden. Ook de grote houten bar, “zo een waar je lekker aan kan hangen”, gemaakt door de broer van Carina, past perfect in de ongedwongen sfeer van Mr Haz. De chille muziek die de ruimte vult - overigens niet het typische geluid dat je verwacht van een Mexicaans restaurant - maakt het plaatje compleet.
Alles vers en zelfgemaakt

Het menu is compact maar desalniettemin divers, met uiteraard een hoofdrol voor de taco. De tortilla’s van Mr Haz worden vers bereid met een taco-press en zijn gemaakt van bloem of van mais. Als vulling is er voldoende variatie: vlees, vis, vegetarisch en vegan. Neem vooraf aan de taco’s, vooral de cheese nachos met extra guacamole. Met een verrassend zachte smaak door de overheerlijke cheddar en chilli crème. De nachos smaken vers, evenals de taco’s (we hebben een met kabeljauw en de ander die met vegetarische ‘kip’ gekozen). Dat kan kloppen, aldus Carina: “Zelfs de jalapeños worden bijvoorbeeld door ons zelf ‘ingelegd.’
Naast taco’s is er op het menu ook een grote rol weggelegd voor cocktails. Net als bij de gerechten, ook hier weer veel verse ingrediënten, die worden geshaked tot de (vooral) tequila- en mezcaldrankjes. Voor ons echter een alcohol-vrij avondje met een heerlijk frisse Mexicaanse limonade, gemaakt van munt, limoen en guave. Dan is het tijd voor het dessert: warme versgebakken churros met een bolletje caramelijs en zoete dulce de leche.
Een warme sfeer en divers publiek

Om ons heen zit een divers publiek. Een jong gezin dat tussen het eten door een spelletje kaart speelt, een tafeltje waar vader en zoon zich kostelijk vermaken, een ouder echtpaar dat stilletjes geniet van de verse taco’s en een groepje toeristen dat buiten op het terras een drankje drinkt. Allemaal gaan ze mee in de gemoedelijke ambiance van Mr Haz.
Wat ons betreft is de droom van Carina uitgekomen in het kleurrijke, Mexicaanse Mr Haz.