Vanavond eten wij bij de, voor ons nog nieuwe, Neapolitan Pizzabar Pizza Project in Oud-West, waar je Napolitaanse pizza’s krijgt geserveerd waar we meteen onze tanden in willen zetten.
Vanavond eten wij bij de, voor ons nog nieuwe, Neapolitan Pizzabar Pizza Project in Oud-West, waar je Napolitaanse pizza’s krijgt geserveerd waar we meteen onze tanden in willen zetten.
Wat begon als hobby van Bas en Idske in de tuin, werd professioneel bakken op feesten en partijen en resulteert nu in een echte eigen pizzeria in een van de leukste buurten van Amsterdam. Het heet dan ook niet voor niets Pizza Project, want een project; dat kun je het zeker noemen! Sinds mei afgelopen jaar zit op de hoek van de Wilhelminastraat met de Pieter Langendijkstraat, Pizza Project. Buiten nodigt het grote (verwarmde) terras aan weerszijden van het restaurant meteen uit om in het zonnetje te zitten. Binnen voel je je thuis door de verschillende soorten tafeltjes, de roze tegeltjes en de grote bar waarachter twee Italiaanse pizzabakkers de meeste heerlijke pizza’s uit de oven toveren.
Want voor de pizza’s komen we hier. Om de eerste honger te stillen starten we met verschillende bruschetta’s gemaakt van knapperig zuurdesembrood. De drie verschillende toppings met ansjovis en mascarpone, tomaatjes en champignons zijn smaakvol en eten lekker weg. Maar dan de pizza’s. Die zijn ongekend lekker. Verwacht hier geen knapperige dunne bodems maar heerlijke luchtige opstaande randen. Het deeg is lekker luchtig doordat het deeg minimaal 48 uur heeft gerezen. Ook gaan de pizza’s maar anderhalve minuut de oven in, waardoor je een luchtige en fluffy pizzadeeg krijgt. Je zit hierdoor minder ‘vol’. Het is moeilijk kiezen, want de twaalf pizza’s op het menu zien er allemaal zalig uit. Op de menukaart is duidelijk aangegeven welke pizza’s vegetarisch of zelfs veganistisch zijn. Vlees, vis, vega of vegan: voor ieder wat wils. Wij proeven de pizza met truffel en champignons en de pizza Norma met geroosterde aubergine. Een goeie keuze, want allebei smaakvolle goed belegde pizza’s.
Wat opvalt als onze pizza’s worden geserveerd, dat we geen bestek krijgen, maar een schaar om de pizza’s te knippen. Verbaasd kijken we de bediening aan, maar het is geen grap. De pizza’s mogen in stukken worden geknipt. Het eerste stukje voelt nog een beetje onwennig, maar het werkt als een tierelier en je hebt geen stukken gesmolten kaas aan je handen of beleg dat overal ligt, behalve op je pizza.
Heb je na de pizza nog ruimte, dan zijn er genoeg Italiaanse toetjes om uit te kiezen, zoals tiramisu, affogato of panna cotta. Heb je zin in iets sterkers? Ga dan voor een sgroppino en espresso martini. En heb je de smaak te pakken? Je hoeft het niet bij eentje te laten, want Pizza Project blijft open zolang het gezellig is. Dat noemen we nog eens gastvrij! Pizza Project wil zich inzetten als buurtrestaurant en is daarom in het weekend ook overdag geopend voor een lekker broodje of een vroeg diner. Aan kinderen wordt gedacht met kinderstoelen, kleurplaten en kleine pizza’s zoals the all time favorite: Pizza Margherita. Wat ons betreft is Pizza Project een mooie aanwinst voor Oud-West én Amsterdam.
Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Restaurant Toet.
Brasserie van Baerle viert haar 45-jarig jubileum, dus spreken we met eigenaresse Floor van Ede over de brasserie.
Kaagman & Kortekaas aan de Sint Nicolaasstraat heeft een complete make-over gehad. De Buik nam een kijkje, een hapje en kreeg een rondleiding.
Geniet van de volgende voordelen: