Gestart als dagzaak voor de buurt met broodjes en koffie is Carroll's, direct naast Next-NDSM, vanaf deze zomer ook de avonden open met spannende burgers, loaded fries en cocktails.
Gestart als dagzaak voor de buurt met broodjes en koffie is Carroll's, direct naast Next-NDSM, vanaf deze zomer ook de avonden open met spannende burgers, loaded fries en cocktails.
Carroll’s is bedacht door de mannen achter Pllek en Next NDSM en de naam is geïnspireerd op de schrijver van Alice in Wonderland; Lewis Carroll. Carroll’s is sinds de opening in 2022 een echt wonderland voor broodjes. Hadden ze al hele creatieve sandwiches zoals de Bangkok Surprise met mango en garnalen of de Kim Jung Who met KFC en rettich en Wizard smoothies, nu is Carroll’s ook in de avond open met Oklahoma-style smashburgers, loaded fries en cocktails.
De ‘Oklahoma-style’ smash burger is een bal gevormde burger die met een lading dunne uienringen wordt platgeslagen op de hete plaat en zo wordt gebakken. Bij Carroll’s hebben ze drie verschillende varianten. Wij kozen de Cluckin’ Good Burger en The Grand Slam. De Cluckin’ heeft een in karnemelk gemarineerde kippendij voorzien van een fijn krokant korstje met een hartige plak coeur de boeuf tomaat, sriracha voor de pittigheid en cheddar. Zonder meer een hele fijne en sappige kipburger. The Grand Slam heeft alles wat volgens ons een smashburger moet hebben. Twee knapperige burgers met voldoende ui, geheime saus, een sappige plak tomaat en cheddar. Bijna niet met je handen te eten, zo hebben we ze graag en wat ons betreft de winnaar van de twee. Leuk detail; alle burgers hebben bovenop het broodje het brandmerk van Carroll’s.
Tegenwoordig kan geen zaak meer zonder loaded fries zo lijkt het. Alhoewel dit een gerecht an sich is waagde de Buik zich aan de ‘Gangnam style’ variant als bijgerecht. De combinatie van topping met kimchi-wasabi-sriracha maakt dit een lekker pittige jongen. Aan de cocktails zijn we helaas niet toegekomen maar voor de frozen margarita’s komen we met beter weer graag een keer terug.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.
We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.
Geniet van de volgende voordelen: