Ook zonder Nina blijft Chez Nina verrassen

Chez Nina, het plant forward restaurant aan het Van Limburg Stirumplein heeft een nieuw team achter de kachel, dus de Buik nam opnieuw een kijkje.

6 Feb 2025 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

Ook zonder Nina blijft Chez Nina verrassen

Nee, Nina Olsson staat niet meer in de keuken bij Chez Nina, en ja, de Pinda Bucatini staan nog steeds op de kaart, dus jullie kunnen opgelucht ademhalen. Het plant forward restaurant aan het Van Limburg Stirumplein heeft een nieuw team achter de kachel dus de Buik nam opnieuw een kijkje.

​Smaakvolle inrichting

Het interieur is niet veranderd en Chez Nina blijft wat ons betreft een van de meest smaakvol ingerichte restaurants van de stad. Chique, ingetogen, en tegelijkertijd knus en gezellig. Je kunt à-la-carte bestellen, maar wij gaan voor ‘the full journey’, 7 gerechten om te delen zodat we zo veel mogelijk kunnen proeven.

​Panisse

Het is nog net januari dus we starten met een alcoholvrije Mandarin martini, die is heerlijk fris en net als alles bij Chez Nina een lust voor het oog. Als amuse krijgen we krokante ‘panisse’, een soort dikke friet van kikkererwtenmeel, met een dip van artisjok en gedroogde tomaten. Super smaakvol. 

De eerste gerechten komen op tafel: gebakken spruitjes en lente-ui op een tahini-dip met chili-olie en nootjes, en biet polpette (balletjes) met makrut-limoenpesto en een crème van cashew. De smaken zijn verrassend en goed gecombineerd, zonder dat iets te overheersend wordt.

​Démi-glace van knolselderij

De pizzetta met scamorza, aardpeer, shiitake en sinaasappel is een absolute smaakbom. Een stuk subtieler maar niet minder lekker is de aardappel pavé; een prachtig torentje van dunne laagjes aardappel met een démi-glace van knolselderij. Deze saus is de absolute ster van de show. Zo rijk, hartig en diep van smaak, heel knap gedaan zonder dierlijke ingrediënten.

​Jamule cocktail

Over de Pinda Bucatini is al genoeg geschreven en gezegd, die blijft gewoon top. De frisse salade van flinterdun gesneden venkel en citrusvruchten is opwekkend en een prettige tegenhanger van de vetheid van de noodles. De salade gaat op het lijstje om thuis na te maken. Erbij komt ook nog een schaaltje ribollita; Toscaanse soep met bonen, tomaten en boerenkool. Onze favoriet in deze tijd van het jaar. We proberen ook nog de alcoholvrije ‘Jamule’ cocktail met een fijne kick van gember, waardoor je de alcohol totaal niet mist.

​Riz au lait

Weinig dingen zijn zo onweerstaanbaar als rijstepap, dus bij het lezen van riz au lait is de keuze voor het dessert gauw gemaakt. Het gerecht is als een warme deken met gegrilde peer, pistache, karamelsaus en natuurlijk die heerlijke romige rijst. De perfecte afsluiter.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.

La Contessa: royaal Italiaans op het rustige Cruquiuseiland

De Buik zocht La Contessa aan de rand van de stad op, in een oude fabriek op Cruquiuseiland. Een Italiaan die de moeite waard is om voor om te fietsen.