In de oude Sint-Ritakerk in Amsterdam-Noord is Bunk gevestigd. Een hotel mét restaurant waar lokaal en seizoensgebonden producten centraal staan. Wij gaan langs om het nieuwe wintermenu te proeven.
In de oude Sint-Ritakerk in Amsterdam-Noord is Bunk gevestigd. Een hotel mét restaurant waar lokaal en seizoensgebonden producten centraal staan. Wij gaan langs om het nieuwe wintermenu te proeven.
Het begon in 2015 toen Robin Hagedoorn, de oprichter van Bunk, in de Black Rock Desert in Amerika stond op het festival Burning Man. Het community gevoel dat hij daar ervaart, maakt iets in hem los en het zaadje is geplant. Hij bedenkt een nieuw hotelconcept waar lokaal, gemeenschapsgevoel, diversiteit en sociale verantwoordelijkheid centraal staan. Bunk werd geboren.
Met twee locaties in Nederland en de ambitie voor meer locaties in het buitenland, timmert Bunk aan de weg om de hotellerie in beweging te brengen.
Je komt binnen via een grote glazen deur, opgeknapt, maar met alle oude elementen behouden. Wat opvalt bij binnenkomst is de enorme paarse dinosaurus met een knuffelbeer in zijn bek en handtas om zijn poot. Het valt op en schuurt tegelijkertijd een beetje. De toon is gezet. Bunk heeft een grote open keuken en het restaurant is opgedeeld in een aantal kleine tafels en een lange tafel in het midden.
Je merkt meteen: hier gaat het om samenkomen, samen eten en drinken. Leuk detail: er worden bij Bunk regelmatig workshops en evenementen georganiseerd, lezingen gegeven en je kunt zelfs eens in de zoveel tijd gratis naar de kapper.
We zitten aan een knus tafeltje achterin het restaurant, en hebben goed overzicht over de ruimte. Een groep zit te eten aan de lange tafel en er zijn wat andere tafels bezet. Mensen uit het hotel komen aan voor een drankje en een spelletje. De sfeer is gemoedelijk.
Wat ons meteen opvalt is de vrolijke bediening. Oprechte interesse en enthousiasme om ons alles te vertellen over Bunk, de kaart en de wijnen. Ze hebben echt plezier in hun werk. Dit hebben we in Amsterdamse horeca ook weleens anders meegemaakt.
Bij Bunk draait het om lokale en seizoensgebonden producten. De kaart is opgedeeld in voor- hoofd en nagerechten. Alles is te delen, maar je kunt ook je eigen menu samenstellen. Er zijn veel vegetarische en vegan opties en allergieën staan goed aangegeven op de kaart. Hoewel de kaart laagdrempelig is, laten we ons graag verrassen door de chef.
We starten met drie voorgerechten. De pompoenquiche met Za’atar ricotta, geroosterde pompoen en pompoenpitten is smaakvol en knapperig. Daarnaast is de geroosterde knolraap echt een hit. Het is een combinatie van geroosterde knolraap met ingelegde knolraap. Hetzelfde product, maar verschillend bereid en daardoor een totaal andere smaak. Afgemaakt met hazelnoot crunch dat een extra bite geeft.
De melanzane is echt comfort eten. Smaakvol en warm, maar machtig. Als hoofd krijgen we de vegan pompoen gnocchi met pompoensaus, krokante salieblaadjes en bospaddestoelen. Een heerlijk gerecht dat je, na een winterse dag buiten, doet opwarmen. Daarnaast eten we kabeljauw met gekonfijte aardappels en rode biet. Een plaatje om te zien en ook weer goed van smaak.
De porties zijn royaal bij Bunk en we hebben eigenlijk al genoeg gegeten. Toch laten we ons verleiden tot een dessert. We krijgen sticky toffee pudding met een bolletje vanille ijs en gezouten karamel. En de honing & mais. Die laatste is een klein feestje in een bakje. Popcornijs met knapperige honingraat en vanillesaus. Goed dat we dit niet hebben overgeslagen.
We gaan met een goed gevulde buik naar buiten. We zijn verrast door Bunk. Niet alleen door de relaxte sfeer die er heerst, maar ook door het lekkere eten én de mensen die er werken. Bunk is wat ons betreft altijd een goede plek voor een zondagmiddagborrel of een troostrijke winterse hap doordeweeks.
Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.
5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.
In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.
Geniet van de volgende voordelen: