Truffelseizoen van start bij 5&33 met Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer

Elk jaar vindt bij 5&33 de kick-off plaats van het truffelseizoen. Een menu is samengesteld door Mirko Bischèri waarbij elk gerecht voorzien is van een goede portie verse witte truffel uit Italië.

3 Nov 2019 Fenna van Surksum

blogger Naast het fotograferen van eten geniet Fenna ook van het koken voor anderen. Haar huis is dan ook de vaste stek voor etentjes met vrienden. Ze vindt het heerlijk om uiteten te gaan en nieuwe inspiratie op te doen.

Truffelseizoen van start bij 5&33 met Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer

Elk jaar vindt bij 5&33 de kick-off plaats van het truffelseizoen. Een menu wordt samengesteld waarbij elk gerecht voorzien is van een goede portie verse, witte truffel uit Italië. Op dinsdag is het, tijdens het truffelseizoen, bij 5&33 dan ook ‘Truffle Tuesday’, hoe maak je een mens gelukkiger?

Feestelijk onthaal


We worden feestelijk verwelkomt op de avond waarop 5&33 het truffelseizoen aftrapt, met een speciaal samengesteld truffelmenu door chef Mirko Bischèri. De champagneglazen worden uitgedeeld en een lange tafel is prachtig gedekt voor alle nieuwsgierige truffelliefhebbers. Een blik op de menukaart doet iedereen watertanden. Bischèri heeft prachtige truffelcombinaties op de kaart gezet. Het voorgerecht is ontwikkeld door twee andere professionele chefs: Freek van Noortwijk (chef The BREDA Group) en Guillaume de Beer (eigenaar en executive chef The BREDA Group). In het voorgerecht komen twee contrasten samen: oer-Hollandse bloemkool en delicate truffel. Of dat goed smaakt samen? De bloemkool is gefrituurd en overgoten met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel. Één ding is zeker: zo heb je je bloemkool nog nooit gegeten. 

Pasta en truffel: onafscheidelijk 

Het gerecht erna is ongetwijfeld een populaire smaakcombinatie. Pasta en truffel, wie houdt er niet van. De ravioli is gevuld met gerookte buffelricotta en gedrenkt in een heerlijke truffelsaus. Need we say more? De vulling van de ravioli doet Bischèri denken aan een klassiek recept van zijn grootmoeder. “Zij gebruikte altijd verse ricotta, maar ik gebruik buffelricotta, een iets chiquer product.”  

Bischèri: 'Ik houd van boerenkool.’


Ook aan vleesliefhebbers is gedacht. Zacht gegaard lamsvlees met winterse groenten, artisjok en truffel wordt voor onze neus geschoven. De keuze om boerenkool toe te voegen aan het gerecht wordt verklaard door Bischèri’s Toscaanse roots. Bischèrie: “Ik houd van boerenkool, ik kom uit Toscane.” Cavolo Nero is het mediterrane zusje van boerenkool en komt oorspronkelijk uit Toscane, waar het een zeer geliefd product is. 

Het dessert steelt de show


Het dessert is werkelijk een plaatje, net zo kunstig als de werken van wisselende kunstenaars in de 5&33 gallery van het art’otel. Het patroon van de nerven van het miniscule blaadje is terug te zien in de chocoladebodem. Bischèrie: “We wilden gaan voor een klassiek gerecht met chocolade en hazelnoot en kwamen daarom op het idee om een cremino te maken. Dit in combinatie met gezouten karamel crumble, voor de juiste balans in de mond.” De cremino, een chocolade oorspronkelijk uit Italië, bestaat uit drie lagen chocolade waarvan de binnenste gemaakt is van hazelnootpasta. Met de truffel erbij is de smaak helemaal compleet. 

Elke dinsdag feest 

Benieuwd naar de signature dish van 5&33, de truffle tagliolini? Elke dinsdag is het bij 5&33 ‘Truffle Tuesday’, wanneer je kan genieten van een truffelvoorgerecht, de beroemde 5&33 truffelpasta en een glas Franciacorta. Als je het ons vraagt, geen smakelijkere manier om je dinsdagavond door te brengen, doen!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Zin in iets nieuws? De 26 nieuwste zaken in Amsterdam

In een grote stad als Amsterdam is het soms moeilijk om bij te houden welke restaurants er nieuw zijn. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Met Bisous @ Daalder aan Côte d’Amsterdam-West

Bisous @ Daalder: geniet deze zomer van Franse Riviera-sfeer, knoflookmosselen, Côte de Boeuf en klassiek gebak op een prachtig terras aan het water.

De Jollof Club organiseert een tijdelijk feestje voor je zintuigen bij Lotti’s

Proef West-Afrikaanse smaken bij de Jollof Club in Lotti’s, Hoxton Hotel Amsterdam – verfijnde jollof en meer, tot half september beschikbaar.