Van gebouw tot locatie en interieur, Hangar Amsterdam is a beautiful mess.

Ruig en chique, daar staat Hangar Amsterdam voor. Van diner tot feest, het komt allemaal samen aan de Noordzijde van het IJ. Het is jouw reis met het pontje in ieder geval zeker waard!

25 Dec 2018 Puck Garland

blogger

  • 25 Dec 2018

Van gebouw tot locatie en interieur, Hangar Amsterdam is a beautiful mess.

Een verjaardag, een groot diner of een eerste date, bij Hangar Amsterdam kun jij voor elke gelegenheid aanschuiven. De noordzijde van het IJ zorgt er met Hangar Amsterdam voor dat mensen uit alle omstreken het centrum van Amsterdam achter zich laten en kiezen voor het levendige noorden. En het is het waard, want bij Hangar Amsterdam kun jij genieten van een beautiful mess. Wij zullen je vertellen waarom.

Raw Chique 


Bij Hangar Amsterdam vind je twee sferen terug, die samenkomen in de omschrijving ‘raw chique’ en ‘a beautiful mess’. Het uiterlijk van Hangar Amsterdam, want ja, dat is waar het restaurant zijn naam aan te danken heeft, geeft het geheel een rauwe vibe.  


Bij binnenkomst word je verwelkomd door een warm interieur, waarbij je ook meteen de vergelijking in de sferen ziet. Aan de linkerzijde van het restaurant zijn de tafels opgedekt met linnen en kijk je zo de open keuken en prachtige bar in (aardig chique toch?). Rechts zit je aan de industriële tafels, onder de glazen lampen en kijk je uit over het grote terras naar de boten op het IJ. Leuk weetje: er zit geen verschil in de menukaart tussen beide ‘delen’, dit is puur gedaan voor de sfeerbeleving. 

De mannen achter Hangar Amsterdam


Dat Hangar Amsterdam een uniek uiterlijk en locatie heeft, is wel duidelijk zodra je aankomt. Tussen het industriële en ruige deel van noord word jij verwelkomt door het gave design van Hangar Amsterdam, de warme vuurkorf op het terras en de zorgzame bediening (van wie zelfs de Engelstalige jou in hun beste Nederlands willen helpen). Het zijn dan ook de drie eigenaren die deze locatie optimaal wisten te benutten. 

Jop Pollmann had tijdelijk het beheer van het gebied aan het IJ en wist toestemming te krijgen voor het bebouwen van het stuk grond. Samen met Tim Immers, voormalig eigenaar van Bar Moustache en voor velen een bekende naam uit GTST, wisten de twee hun horeca en ondernemers ervaring te bundelen en Hangar Amsterdam op te zetten. Roestige platen werden ingeslagen en onder kundige leiding van Stella Willing, toen werkzaam bij Scotch Collectables (nu bij Casa Gitane), werd het restaurant een realiteit.  Met de komst van Koen Schippers, voorheen eigenaar van strandrestaurant Zout, was het plaatje compleet en inmiddels is Hangar Amsterdam een bekende hotspot in de bruisende hoofdstad.  

Voor iedereen wat wils 


De inrichting en het menu van Hangar Amsterdam maken het dan ook een aantrekkelijke plek om te genieten voor iedereen. Van een chique diner (uiteraard aan de met linnen gedekte kant van het restaurant) en de verjaardag van je lieve oma, tot een groot mannendiner of een eerste date, ze zitten allemaal in het restaurant.  

Het robuuste en stevige (vooral voor dat mannendiner) interieur van het gebouw laat het allemaal toe. Ook het menu is voor iedereen toegankelijk. De populaire hamburger en tonijntartaarstaan op het menu, maar ook een tagliatelle met hazelnoot en herfsttruffel en Marokkaanse gesmoorde konijnenboutjes kunnen hier besteld worden. Chef-kok Ricardo van Ede, die met zijn uitstraling en zachte gerechten perfect past bij de ‘beautiful mess’ die Hangar Amsterdam uitstraalt, maakt dit allemaal mogelijk.  

Daar in noord 


Dus zeker weten, Hangar Amsterdam daar in noord is het waard om het vertrouwde centrum te verlaten en het pontje over het IJ te nemen. In de wintermaanden warm je er op en in de zomer lig jij met je drankje op het grote terras, kunnen jullie ook niet wachten?  

Dus hup het IJ-plein-pontje of de Noord-Zuidlijn op, een stukje fietsen en je laten verrassen door die beautiful mess. En voor de first daters: hier is de kans dat je een bekende tegenkomt ook kleiner, dus grijp deze.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.