Op de hoek van de Gerrit van der Veenstraat en de Beethovenstraat vind je Vanderveen Bar & Kitchen. Van studenten die in de vroege ochtend een koffietje komen drinken, tot families met kinderen van alle leeftijden die komen lunchen; deze woonkamer ‘away from home’ is er voor iedereen in de buurt, altijd.
Too hip to handle

Het interieur, de relaxte lounge, de boeken in de vensterbank en de mooie houten vloer geven Vanderveen Bar & Kitchen, wat zijn naam te danken heeft aan de straatnaam, een rustgevende uitstraling. Geen poespas, maar gewoon genieten. Een fijne, gezellige en ongedwongen sfeer, in combinatie met hoge kwaliteit eten en service is dan ook wat eigenaren Thijs Koster en Marius van der Werff samen met operationeel partner Fabio Menga voor ogen hadden. “Niet meer dan dat. Geen gedoe. Niet too hip to handle, maar gewoon heel erg fijn en lekker. Wij willen dat mensen hier naar buiten lopen met een zucht van verlichting omdat ze ongedwongen hebben kunnen genieten”, licht Thijs toe.
Van afwasser tot ondernemer

Dat achter Vanderveen Bar & Kitchen veel horecakennis en ondernemerservaring schuilgaat, is wel duidelijk. Marius begon tijdens zijn studententijd zijn eerste onderneming en blies met zijn kennis nieuw leven in de Pier van Scheveningen. Hierna ontstond een nieuwe visie, Allied Concepts, een bedrijf dat restaurants en winkelconcepten helpt bij het vinden van het beste vastgoed en neerzetten van het concept. Ook Thijs is aangesloten bij Allied Concepts en waar Marius zich bezighoudt met het zoeken naar nieuwe kansen en het ondersteunen van de operationele bedrijven, houdt Thijs zich bezig met het succesvol ontwikkelen en exploiteren van hospitality concepten. Thijs werkt al zijn hele leven in de horeca en begon na jaren ervaring Studio Benjamin Herz, waar hij verschillende horecaconcepten mee opzet. Hij begon onderaan en ging letterlijk van afwasser naar ondernemer.
En om het team compleet te maken, is er nog de Italiaanse operationeel partner Fabio, die na Soho House in Londen naar Amsterdam kwam voor 5&33. Na een tijdje bij dit succesvolle shared-dining concept te hebben gewerkt, zette hij zijn carrière voort bij Bluespoon en met al deze ervaring en kennis zwaait hij inmiddels met succes de scepter bij Vanderveen.
De buurt

De uitstraling en sfeer bij Vanderveen Bar & Kitchen maken het geheel erg toegankelijk. En dat is precies wat Thijs, Marius en Fabio wilden bereiken. Een ontbijt, lunch, diner en borrelplek waar mensen zich welkom voelen.
En tot nu toe lukt dat goed. In de ochtend stromen de studenten binnen voor een kopje koffie en ‘een stiekem sigaretje’ op het terras. De studenten worden opgevolgd door ouders met kleine kinderen die lekker komen lunchen en gretig gebruik maken van de kinderboekencollectie op de vensterbank in de lounge. Diezelfde avond komt de jongere garde, of diezelfde ouders (als er een oppas gevonden is) terug voor een lekker diner of drankje. Alles kan, niks moet. Fabio: “Niet alleen de buurt moet zich hier prettig en welkom voelen. Wij zijn op elk moment en voor iedereen beschikbaar en bereikbaar. Een soort uitvalsbasis. Zowel voor de buurt als de (inter)nationale toerist”
Dit realiseert Vanderveen door de hele dag open te zijn, klantgerichte en vriendelijke service te bieden en toegankelijke en heerlijke gerechten te serveren. Van de welbekende salade niçoise en Hollandse kaasplank tot soft shell krab en Orecchiette pasta al pomodoro, ze hebben het allemaal.
De huiskamer

Het uiteindelijke doel van Vanderveen Bar & Kitchen? Het worden van dé huiskamer van de buurt. Een plek waar mensen graag heengaan en terugkomen. “Toegankelijk, informeel, gastgericht en ongedwongen, dat is waar wij voor staan. En een hoge kwaliteit natuurlijk, shit producten komen hier niet binnen”.
Dus ben jij op zoek naar dat heerlijke huiskamergevoel, lekkere eten, de gezellige mensen en een goede sfeer? Ga dan ontbijten, lunchen, dineren of borrelen bij Vanderveen Bar & Kitchen.