Vlieg naar Volare voor een avondje Italiaans twee-in-een

De Buik proefde de Italiaanse klassieke gerechten van trattoria en cocktailbar Volare, aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam.

5 Jun 2024 Quirine ter Poorten

blogger Quirine heeft een abonnement op de horeca en als tafelen een topsport zou zijn, dan speelt ze mee op het hoogste niveau.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Volare

Admiraal de Ruijterweg 79, Amsterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Amsterdam West Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Vlieg naar Volare voor een avondje Italiaans twee-in-een

In de bocht van de Admiraal de Ruijterweg ligt Volare, een grote zaak van dezelfde eigenaren als Café Verlan, Helling 7 en Café Panache. Volare is eigenlijk twee in een, want naast een restaurant herbergt deze locatie ook een bar, te weten: Bomboloni’s. Dus als je niet vies bent van een drankje voor óf na je diner, dan zit je hier gebakken.

​Voor ieder wat wils


Met zo’n uitgebreide kaart kan je ervan uitgaan dat je hier elk type gast wel happy maakt. Of het nu om de dinerkaart of drankkaart gaat; er is keuze in overvloed. Zoals een echte Italiaan beaamt vinden we alle type gerechten erop terug: van aperitivo tot dolci, en alles daar tussenin. Met wisselende gerechten elke paar maanden blijft de kaart in ontwikkeling, met wat vaste klassiekers. 

We trappen af met de ‘Scagliozzi fritti con crema di Datterino giallo e lardo di colonnata’ oftewel ‘Gebakken polenta met een saus van gele cherrytomaten en lardo di colonnata’. Origineel gerechtje, waarbij het zoete van de gele cherrytomaten wel een nodige tegenhanger is bij de (voor ons) wat te zoute polenta met lardo. 

Daarnaast natuurlijk ook burrata, de graag geziene gast op zo’n beetje elke kaart tegenwoordig. Deze wordt geserveerd op geroosterd brood, wat niet per se nodig is, met daarbij raapstelen. De raapstelen, familie van de broccoli, maakte het gerecht vrij bitter in smaak.

​Eat-in or take-out


Volare is een trattoria en heeft een gezellige interieur in zomerse kleuren. Een plek waar je altijd gemakkelijk kan binnenstappen en aanschuiven. De hoofdgerechten die ze er dan ook serveren zijn hier uitermate geschikt voor. 

Zo is de ‘Plin ripieni d’ anatra, con cavolo nero e Castel Magno’ wat ons betreft een schot in de roos. Fluweelzachte pastakussentjes gevuld met gekonfijte eend en daarbij een saus van boter en saffraan. Lekker met de nog knapperige cavolo nero en geraspte kaas erover. 

Gaandeweg de avond komen je de geuren van de steenoven je tegemoet. Een fijne lokker om het lekkers wat hieruit komt eens te proberen. De ‘Pizza Calabrese’ met als hoofdrolspelers de n’duja en stracciatella is een hit. Waarbij we de conclusie trekken dat Volare een prima adres is voor een pasta en pizza. Met de fijne bijkomstigheid dat je hier ook je pizza kan afhalen.

​Dolci e cocktail


We laten ons door de vriendelijke Italiaanse uit de bediening verleiden tot de ‘Volamisu al pistacchio’, oftewel Volare’s tiramisu met pistache. Deze is bedolven onder een laag cacao. Net iets te veel als je het ons vraagt, want dat doet de pistachecrème een beetje ondersneeuwen. Letterlijk. Desalniettemin een prima toetje om te delen. 

Daarbij spieken we toch ook nog even op de cocktailkaart, want zoals we al stelden is Volare ook een cocktailbar. Niet zo gek dat de ene na de andere cocktail hier de bar verlaat. Het is een warme zomeravond dus de Aperol Spritz is hier gretig in trek. Wij gaan voor een andere verkoelende dorstlesser: de good old Sgroppino. De barman is scheutig met de wodka, dus dat komt wel even binnen. Maar ach, het is weekend. Dan kan dat wel… Toch?

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.

La Contessa: royaal Italiaans op het rustige Cruquiuseiland

De Buik zocht La Contessa aan de rand van de stad op, in een oude fabriek op Cruquiuseiland. Een Italiaan die de moeite waard is om voor om te fietsen.