In de bocht van de Admiraal de Ruijterweg ligt Volare, een grote zaak van dezelfde eigenaren als Café Verlan, Helling 7 en Café Panache. Volare is eigenlijk twee in een, want naast een restaurant herbergt deze locatie ook een bar, te weten: Bomboloni’s. Dus als je niet vies bent van een drankje voor óf na je diner, dan zit je hier gebakken.
Voor ieder wat wils

Met zo’n uitgebreide kaart kan je ervan uitgaan dat je hier elk type gast wel happy maakt. Of het nu om de dinerkaart of drankkaart gaat; er is keuze in overvloed. Zoals een echte Italiaan beaamt vinden we alle type gerechten erop terug: van aperitivo tot dolci, en alles daar tussenin. Met wisselende gerechten elke paar maanden blijft de kaart in ontwikkeling, met wat vaste klassiekers.
We trappen af met de ‘Scagliozzi fritti con crema di Datterino giallo e lardo di colonnata’ oftewel ‘Gebakken polenta met een saus van gele cherrytomaten en lardo di colonnata’. Origineel gerechtje, waarbij het zoete van de gele cherrytomaten wel een nodige tegenhanger is bij de (voor ons) wat te zoute polenta met lardo.
Daarnaast natuurlijk ook burrata, de graag geziene gast op zo’n beetje elke kaart tegenwoordig. Deze wordt geserveerd op geroosterd brood, wat niet per se nodig is, met daarbij raapstelen. De raapstelen, familie van de broccoli, maakte het gerecht vrij bitter in smaak.
Eat-in or take-out

Volare is een trattoria en heeft een gezellige interieur in zomerse kleuren. Een plek waar je altijd gemakkelijk kan binnenstappen en aanschuiven. De hoofdgerechten die ze er dan ook serveren zijn hier uitermate geschikt voor.
Zo is de ‘Plin ripieni d’ anatra, con cavolo nero e Castel Magno’ wat ons betreft een schot in de roos. Fluweelzachte pastakussentjes gevuld met gekonfijte eend en daarbij een saus van boter en saffraan. Lekker met de nog knapperige cavolo nero en geraspte kaas erover.
Gaandeweg de avond komen je de geuren van de steenoven je tegemoet. Een fijne lokker om het lekkers wat hieruit komt eens te proberen. De ‘Pizza Calabrese’ met als hoofdrolspelers de n’duja en stracciatella is een hit. Waarbij we de conclusie trekken dat Volare een prima adres is voor een pasta en pizza. Met de fijne bijkomstigheid dat je hier ook je pizza kan afhalen.
Dolci e cocktail

We laten ons door de vriendelijke Italiaanse uit de bediening verleiden tot de ‘Volamisu al pistacchio’, oftewel Volare’s tiramisu met pistache. Deze is bedolven onder een laag cacao. Net iets te veel als je het ons vraagt, want dat doet de pistachecrème een beetje ondersneeuwen. Letterlijk. Desalniettemin een prima toetje om te delen.
Daarbij spieken we toch ook nog even op de cocktailkaart, want zoals we al stelden is Volare ook een cocktailbar. Niet zo gek dat de ene na de andere cocktail hier de bar verlaat. Het is een warme zomeravond dus de Aperol Spritz is hier gretig in trek. Wij gaan voor een andere verkoelende dorstlesser: de good old Sgroppino. De barman is scheutig met de wodka, dus dat komt wel even binnen. Maar ach, het is weekend. Dan kan dat wel… Toch?