William's Farmhouse: Gastropub meets Engels jachthuis

We nemen de proef op de som en gaan langs bij Williams Farmhouse, het Britse broertje van Café Garçon en Brasserie Margaux, aan de Beethovenstraat.

16 Jan 2025 Irene Schoemaker

blogger Irene is een door-de-wol-geverfde tekstschrijver en journalist voor de zakelijke markt met een voorliefde voor eten en drinken.

William's Farmhouse: Gastropub meets Engels jachthuis

Wie binnenstapt bij Williams Farmhouse, komt direct terecht in een andere wereld. De Engelse countryside om precies te zijn. De metamorfose met de oude Gauchos, dat voorheen op deze plek zat, kon niet groter zijn.

​Interieur als uit een magazine

Het zorgvuldig ingerichte pand kent verschillende ruimtes met knusse zitplaatsen die afgesloten zijn door halve muurtjes en gordijnen, en die elk een onvervalste Britse signatuur kennen. Blauw geschilderde houten muren, jachttaferelen, opgezet wild aan de muur, veel hout en gepoetst koper, en een gezellige bar met zitplaatsen direct aan de keuken. 

En natuurlijk een kaart die de Britse keuken eert. Hierop vinden we gerechten als fish ’n chips, Williams pie en onvervalste Scotch eggs met een knapperige buitenkant en eitjes die genereus omwikkeld zijn met venison, hert dus.

​Het Britse broertje

Het half december geopende Williams Farmhouse is het Britse broertje van Café Garçon en Brasserie Margaux dat even verderop op de Beethovenstraat zit. De ambitieuze eigenaren hebben niet voor een Franse, maar Engelse setting gekozen met verse en seizoensgebonden producten. 

We zitten hier tenslotte in een ‘farmhouse’. ‘‘Een Engelse horecazaak als deze bestond nog niet in Amsterdam’’, zegt chef Philippe Schuring die voorheen onder andere de culinaire scepter zwaaide bij Le Garage. ‘‘We hopen hiermee dan ook echt iets anders te laten zien’’, laat hij weten.

​Ook voor niet-wild liefhebbers

Hoewel het decor de indruk wekt dat we hier vooral, of misschien zelfs wel uitsluitend, wild op de kaart vinden, zien we ook veel niet-wildgerechten: oesters (Irish Mór), ingelegde zalm, paddenstoelenrisotto en zeeduivel. Voor de vis- en niet-wildliefhebbers valt hier dus ook veel te halen. 

We nemen de proef op de som en nemen naast de Scotch eggs ook de coquilles met champagnesabayon als voorgerecht. Dit doet eerder Frans dan Brits aan, maar dan ben je een kniesoor die daar moeilijk over doet. Lekker is lekker.

​Steak Diane

Ook de hoofdgerechten mogen er zijn. Bijvoorbeeld de ‘signature dish’ Steak Diane. Een eventueel supplement van truffel of foie gras (daar is die Franse twist weer) laten we even voor wat het is. Dat heeft dit gerecht absoluut niet nodig. 

Ook de zeeduivel met bloemkool mousseline en currysaus is dik in orde. Een mooie wijn hierbij is overigens niet moeilijk te vinden. De wijnkaart is meer dan uitgebreid. Maar kwaliteit komt met een prijs. Wie hier tafelt, moet flink in de portemonnee tasten. De prijzen zijn pittig. Maar waar niet?

​Secret society

De Beethovenstraat heeft er met Williams Farmhouse een bonusplek bij. Nu maar hopen dat de pui snel open mag. Vooralsnog is deze geblindeerd - iets met een vergunning - waardoor een nietsvermoedende voorbijganger geen idee heeft dat hier een restaurant achter schuil gaat. Het heeft ook wel iets weg van een ‘secret society’. ‘Maar het komt goed’, belooft chef Schuring. Geblindeerde pui of niet, mensen weten de weg hiernaartoe ook nu al te vinden. De zaak is zo goed als gevuld.

​Sunday Roast

Oh ja, voor wie zin heeft om op zondagmiddag eens lekker te gaan tafelen met familie of vrienden: binnenkort kun je bij Williams Farmhouse op de zondagmiddag ook terecht voor een traditionele Sunday Roast. We kijken ernaar uit.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Café Bica

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Café Bica.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.