Wie binnenstapt bij Williams Farmhouse, komt direct terecht in een andere wereld. De Engelse countryside om precies te zijn. De metamorfose met de oude Gauchos, dat voorheen op deze plek zat, kon niet groter zijn.
Wie binnenstapt bij Williams Farmhouse, komt direct terecht in een andere wereld. De Engelse countryside om precies te zijn. De metamorfose met de oude Gauchos, dat voorheen op deze plek zat, kon niet groter zijn.
Het zorgvuldig ingerichte pand kent verschillende ruimtes met knusse zitplaatsen die afgesloten zijn door halve muurtjes en gordijnen, en die elk een onvervalste Britse signatuur kennen. Blauw geschilderde houten muren, jachttaferelen, opgezet wild aan de muur, veel hout en gepoetst koper, en een gezellige bar met zitplaatsen direct aan de keuken.
En natuurlijk een kaart die de Britse keuken eert. Hierop vinden we gerechten als fish ’n chips, Williams pie en onvervalste Scotch eggs met een knapperige buitenkant en eitjes die genereus omwikkeld zijn met venison, hert dus.
Het half december geopende Williams Farmhouse is het Britse broertje van Café Garçon en Brasserie Margaux dat even verderop op de Beethovenstraat zit. De ambitieuze eigenaren hebben niet voor een Franse, maar Engelse setting gekozen met verse en seizoensgebonden producten.
We zitten hier tenslotte in een ‘farmhouse’. ‘‘Een Engelse horecazaak als deze bestond nog niet in Amsterdam’’, zegt chef Philippe Schuring die voorheen onder andere de culinaire scepter zwaaide bij Le Garage. ‘‘We hopen hiermee dan ook echt iets anders te laten zien’’, laat hij weten.
Hoewel het decor de indruk wekt dat we hier vooral, of misschien zelfs wel uitsluitend, wild op de kaart vinden, zien we ook veel niet-wildgerechten: oesters (Irish Mór), ingelegde zalm, paddenstoelenrisotto en zeeduivel. Voor de vis- en niet-wildliefhebbers valt hier dus ook veel te halen.
We nemen de proef op de som en nemen naast de Scotch eggs ook de coquilles met champagnesabayon als voorgerecht. Dit doet eerder Frans dan Brits aan, maar dan ben je een kniesoor die daar moeilijk over doet. Lekker is lekker.
Ook de hoofdgerechten mogen er zijn. Bijvoorbeeld de ‘signature dish’ Steak Diane. Een eventueel supplement van truffel of foie gras (daar is die Franse twist weer) laten we even voor wat het is. Dat heeft dit gerecht absoluut niet nodig.
Ook de zeeduivel met bloemkool mousseline en currysaus is dik in orde. Een mooie wijn hierbij is overigens niet moeilijk te vinden. De wijnkaart is meer dan uitgebreid. Maar kwaliteit komt met een prijs. Wie hier tafelt, moet flink in de portemonnee tasten. De prijzen zijn pittig. Maar waar niet?
De Beethovenstraat heeft er met Williams Farmhouse een bonusplek bij. Nu maar hopen dat de pui snel open mag. Vooralsnog is deze geblindeerd - iets met een vergunning - waardoor een nietsvermoedende voorbijganger geen idee heeft dat hier een restaurant achter schuil gaat. Het heeft ook wel iets weg van een ‘secret society’. ‘Maar het komt goed’, belooft chef Schuring. Geblindeerde pui of niet, mensen weten de weg hiernaartoe ook nu al te vinden. De zaak is zo goed als gevuld.
Oh ja, voor wie zin heeft om op zondagmiddag eens lekker te gaan tafelen met familie of vrienden: binnenkort kun je bij Williams Farmhouse op de zondagmiddag ook terecht voor een traditionele Sunday Roast. We kijken ernaar uit.
In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.
Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.
Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.
Geniet van de volgende voordelen: