Café Mosa is alweer gesloten, restaurant Buza neemt de mooie plek aan het Valkenbosplein in. Broers Alexandru en Iulian Buza serveren er gerechten met Spaanse en Italiaanse invloeden.
Café Mosa is alweer gesloten, restaurant Buza neemt de mooie plek aan het Valkenbosplein in. Broers Alexandru en Iulian Buza serveren er gerechten met Spaanse en Italiaanse invloeden.
Het kan hard gaan in de horeca. In februari van dit jaar opende Mosa op het Valkenbosplein, in het pand waar jarenlang Madeleine zat. Nu, een luttele 9 maanden later, sluit Mosa alweer de deuren en is Buza geopend.
Buza serveert gerechten uit mediterraanse landen, vertelt Iulian. “Veel Italiaans, wat Spaanse invloeden.” Op het menu staan onder meer zelfgemaakte pasta met kalfsragout of paddenstoelen en fondue van parmezaanse kaas, of koteletten van aubergine (zoals melanzane alla parmigiana). “Die bakken we op het vuur, zodat ze een rooksmaak krijgen. Daarna pellen en paneren we ze en gaan ze in de oven met cherrytomatensaus, en serveren we het met aioli.”
De broers hebben Moldavische roots, maar gerechten uit dat land serveren ze niet. Wel importeert Alexandru Moldavische wijnen. “Die vind je nergens anders in Nederland,” zegt Iulian. “Moldavië heeft hetzelfde klimaat als Toscane en dus komt er een hoop goede wijn vandaan. Wij werken met kleine bedrijfjes die exclusief aan ons leveren.”
Iulian en Alexandre hebben de afgelopen jaren hun sporen wel verdiend in de Haagse horeca. Iulian werkte ruim 6 jaar bij Lapsang, Alexandru zo’n 3 jaar. Ook kookte hij bij The Fat Mermaid in Scheveningen en bij Baardman in de Theresiastraat. Bij Buza wordt Iulian verantwoordelijk voor “de voorkant” en is Alexandru chef-kok.
Het interieur blijft voorlopig zoals het was, vertelt Iulian. “Alles ging snel, dus hadden we geen tijd om te verbouwen. Maar we willen ook niet te veel veranderen; alles is er net nog nieuw ingezet. Misschien dat we hier en daar later wat verbeteren, maar voor nu is het goed zo.”
ONI Japanese Dining in de Prinsestraat is al 25 jaar een naam in Den Haag. De Buik ging weer langs voor de complete herkenbare beleving.
Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.
De Buik ging langs bij all-day restobar Harvey in Rijswijk, opgericht door vier jonge musketiers met lef, vakkennis en een flinke portie enthousiasme.
Geniet van de volgende voordelen: