Sushimeisjes Lisa Sassen en Nicole Dessing beginnen aan een fris nieuw hoofdstuk. In tien jaar tijd bouwden ze drie goedlopende sushizaken op. Nu gaan ze zich weer focussen op één plek, die in het Valkenboskwartier, en daar hebben ze spannende nieuwe plannen.
Hoe de Sushimeisjes zijn begonnen

Café Su is niet zomaar een dagconcept. Het is het logische vervolg van een horecareis die begon in de keuken van Haagse kopjes, de kapperszaak van Lisa’s moeder.
“We zijn het gewoon gaan doen”, lacht Lisa, die zelf de middelbare hotelschool deed. Nicole deed een studie antropologie, maar de horeca lonkte. “Vanuit huis maakten we de sushi zoals we die zelf het lekkerst vonden en dat bezorgden we dan bij mensen thuis.”
Al snel was dat een succes en tien jaar geleden volgde het eerste restaurant van de ‘De Sushimeisjes’. Twee andere vestigingen volgden al snel.
Drie, twee, één

En hoewel die zaken goed liepen, verkochten Lisa en Nicole er recent twee. “We willen alle krachten bundelen op één plek”, vertelt Lisa. “We hebben zoveel geleerd. Nu ligt de kracht juist in één locatie, waar we alles kunnen doen wat we leuk vinden.”
En op dit moment is dat vooral het doen van daghoreca. “Daar dromen we al langer van, maar sushi als lunch is voor veel mensen vaak nét iets te prijzig”, legt Lisa uit.
En dus gaan ze een volledig nieuwe zaak starten: Café Su. Café Su komt in hetzelfde pand als de overgebleven vestiging van De Sushimeisjes aan de Valkenboskade. Nicole lacht: “Overdag is het dus Café Su en om half vijf gaan de stokjes op tafel en de sojasaus erbij. Dan schakelen we gewoon om.”
Matchadrankjes en ube cold foam

Café Su wordt dus geen echte sushizaak, maar een lunchzaak met op de Aziatische keuken geïnspireerde gerechten. De Sushimeisjes staan bekend om hun eigen stijl, goede kwaliteit producten en unieke twist en dat mag je dus ook bij Café Su verwachten.
Op de kaart staan bijvoorbeeld sushirijstwafels met kimchi, krab of verse zalm en garnalen, een shrimp tosti, een broodje kip met miso-honing, en een broodje met tamago. “Eigenlijk klassiek comfort food, maar dan met een Aziatische twist”, zegt Nicole.
Naast goede koffie, wilden de meiden dranken op de kaart zetten die afwijken van wat je ’s avonds drinkt. “We hebben een paar goede matcha-based dranken, een iced coffee met gecondenseerde melk, en een ijskoffie met ube cold foam”, zegt Lisa.
Shrimptosti is populair

Ze zijn nu net een paar dagen open, en die laatste was al een grote favoriet bij de eerste gasten. Ook de shrimptosti valt goed in de smaak.
De zaak zelf kreeg ook een make-over. Waar het eerst donker en knus was, perfect voor een sushiavond, is het nu licht, fris en open. “Je moet niet het gevoel hebben dat je aan het lunchen bent in een avondzaak”, vindt Lisa. “Nu is het weer helemaal fris!”