CRU uit Den Haag bekroond tot ‘Bistronoom van het Jaar’ bij Gault&Millau Awards

Restaurant CRU in Den Haag wint 'Bistronoom van het Jaar' bij de Gault&Millau Awards 2025, met ambachtelijke gerechten en een gastvrije sfeer.

15 Feb 2025 De redacteuren Den Haag

blogger De redacteuren van De Buik van Den Haag hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Restaurant toevoegen aan favorieten

CRU

Badhuisstraat 230, Den Haag Maaltijd: Diner Stadsdeel: Den Haag Scheveningen Keuken: NederlandsFrans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

CRU uit Den Haag bekroond tot ‘Bistronoom van het Jaar’ bij Gault&Millau Awards

Restaurant CRU in Den Haag heeft een prestigieuze onderscheiding ontvangen tijdens de Gault&Millau Awards 2025. Het restaurant is bekroond met de titel ‘Bistronoom van het Jaar’, een erkenning voor vakmensen die gastronomie en gastvrijheid op een toegankelijke manier weten te combineren. De award benadrukt de bijzondere en toch toegankelijke beleving die CRU zijn gasten biedt: een mix van ambacht, pure smaken en een ontspannen bistro-sfeer.

Ambacht en eerlijke gerechten

CRU is gevestigd in een voormalige slagerij en ademt de sfeer van ambacht en passie voor vlees. Chef-kok en eigenaar Alan de Vries is niet alleen chef, maar ook jager en slager.

Alan werkt volgens het ‘van kop tot staart’-principe, waarbij elk onderdeel van het dier wordt benut. De koelingen liggen vol met wild uit onder andere de Veluwe en de Elzas, wat garant staat voor pure, eerlijke gerechten met een robuust karakter.

Het stijlvolle, moderne interieur met natuurlijke materialen draagt bij aan de warme en gastvrije sfeer van het restaurant.

Smaakvolle erkenning

De onderscheiding van Gault&Millau bevestigt de bijzondere plek die CRU inneemt binnen de Nederlandse gastronomie. Door een combinatie van vakmanschap, liefde voor het product en een laagdrempelige bistro-ervaring weet het restaurant zowel fijnproevers als levensgenieters te trekken.

Met de titel 'Bistronoom van het Jaar' kunnen gasten bij CRU rekenen op een uitstekende culinaire ervaring en dito-service. Daarmee was CRU dit jaar het enige Haagse restaurant dat een onderscheiding kreeg tijdens deze awards. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnmakerslunch Weingut Dönnhoff bij Bouzy Restaurant

Weingut dönnhoff presenteert zijn mooiste wijnen en Bouzy restaurant zorgt voor een smakelijk, bijpassend menu voor de wijnmakerslunch aan de Mauritskade.

Geselecteerd door Wijnbeurs.nl: Midnight Fever Rouge

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.

Uit ons magazine: Interview met Mowie en Hanna Hu van Jasmijn & ik

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de zussen Hanna Hu en Mowie van Jasmijn & ik in Utrecht.