Het jaar is pas net begonnen, maar de eerste nieuwe restaurants hebben hun deuren al geopend. De Buik zet de nieuwe restaurants in Den Haag van de afgelopen maand op een rijtje.
Het jaar is pas net begonnen, maar de eerste nieuwe restaurants hebben hun deuren al geopend. De Buik zet de nieuwe restaurants in Den Haag van de afgelopen maand op een rijtje.
Daar is ‘ie dan: de opening van L’Amour Toujours, de derde zaak van Patrick van Aller (Gastropub Van Kinsbergen, Bar Bea), die hij start samen met compagnon Michel Groenenberg (voorheen Bistro Jules). De naam verwijst naar het bekende trancenummer van Gigi D’Agostino, en de feestelijke, kleurrijke inrichting sluit daar goed bij aan. Op het bord Franse klassiekers, waarvan sommige in een modern jasje. Voor de lunch een croque madame of eitjes, en in het glas goede wijn, cocktails, bieren of koffie. Gezien de achtergrond en ervaring van de eigenaren kan dit niet anders dan een succes worden.
Foto: Sharman Media
Nog een oude bekende die in januari een nieuwe zaak opende: Alberto Nol, eigenaar van Queru en voorheen Ruiseñor. Op de oude locatie van Ruiseñor op de Denneweg opent Nol nu met drie compagnons Mi Tera, een kleurrijk restaurant dat Caribisch eten serveert. Denk daarbij aan ayaca (een pakketje van gevuld maisdeeg gewikkeld in bananenblad) en runderrib met tomatillos (gele tomaten), maar ook oesters met een Caribische garnituur. Alberto Nol kennende, wordt Mi Tera een fijne plek voor culinaire ontdekkingen.
Wie weleens in Den Haag uit eten gaat, heeft het brood van BRO vast al geproefd. Bakker Alexander van den Kleyenberg bakte al een aantal jaar met succes voor de horeca, maar heeft nu met compagnon Bas Bergamin ook een reguliere bakkerij geopend. In de Wagenstraat verkopen ze heerlijk zuurdesembrood, belegde broodjes en patisserie.
*Hebben we een nieuw restaurant gemist, dat absoluut in deze lijst hoort? Laat het ons weten!
Het was een goed jaar voor de Haagse horecaliefhebbers: een hoop nieuwe, goede en leuke restaurants openden hun deuren. De Buik zet ze op een rijtje.
Aan de rand van de zee opent eind september een plek waar koken en beleving samensmelten: Selene. Het geesteskind van chef Lorenzo.
Beachclub Manta combineert smaken van de Noordzee en Aziatische lekkernijen: Sushi, mosselen met kokosmelk en curry en rijk aanbod aan cocktails en wijnen.
Geniet van de volgende voordelen: