Een huiskamer voor sportliefhebbers: dit is het nieuwe Café Parley

De Buik spreekt Maurice, eigenaar van het net geopende Café Parley. Dit stijlvolle sportcafé aan de rand van het centrum is allesbehalve een standaard mancave.

2 Okt 2025 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Een huiskamer voor sportliefhebbers: dit is het nieuwe Café Parley

Bij Café Parley gaat het niet alleen om een goed glas Guinness of een spannende wedstrijd, maar vooral om een goed gesprek. Dit stijlvolle sportcafé aan de rand van het centrum is allesbehalve een standaard mancave: hier vind je goed eten, een huiselijke sfeer en een plek waar je net zo makkelijk binnenloopt voor een potje pool of darts als voor een glas sangria.

“We wilden echt een soort huiskamer neerzetten”, vertelt eigenaar Maurice. “Mensen raken hier gewoon makkelijker met elkaar aan de praat, dat gebeurt bijna vanzelf.”

​Droom van een sportcafé

Maurice draait al zestien jaar mee in de horeca, van Restaurant Milú tot Metropole op de Grote Markt, maar droomde altijd van een eigen sportcafé. “Het is simpelweg de plek waar ik zelf graag zit: verhalen ophalen en ondertussen sport kijken.” 

Toen dit pand aan de Prins Hendrikstraat vrijkwam, greep hij zijn kans. “In de omgeving zit nog niets wat hierop lijkt”, zegt hij.

Kwaliteit aan kop

Het sociale aspect vond hij meteen heel belangrijk en hij merkt in de paar weken dat hij open is dat daar ook bij de gast behoefte aan was: “Deze plek, hoe het is ingericht, de laid back vibe, je raakt daardoor gewoon makkelijk aan de praat. Lekker lachen, sport kijken, het gevoel van samen één zijn.”

Café Parley is dus meer dan voetbal kijken op een groot scherm. “We hebben een pooltafel, dartbord, én goed eten”, benadrukt Maurice. Geen standaard frituur, maar ‘upgraded pubfood’, zoals hij het noemt.

Alles wordt zelfgemaakt, van smashburgers met huisgedraaid gehakt dat op de plaat wordt ‘gesmasht’ tot dikke kipburgers die zelf worden gepaneerd. “Er zijn fajita’s, Korean wings en gehaktballetjes waar mensen nu al speciaal voor terugkomen”, zegt hij trots.

En ook de steengoede ribeye met garnalen en chimichurri is een publieksfavoriet.

Huisgemaakte sangria en Guinness favoriet

Een sportcafé valt of staat natuurlijk met een goed drankje. Maurice zet in op lokaal en toegankelijk: “We hebben een tap met acht bieren, een wijnkaart en heel lekkere huisgemaakte sangria.”

Daarnaast is er Guinness als publiekslieveling, want dat vind je volgens Maurice niet in veel Haagse café's. Ook de cocktails hebben een Haagse touch, met onder meer Lemon Spirit, een Haagse limoncello.

​Stijlvolle sportbar

Die aandacht komt terug in de inrichting van de zaak: geen rommelige sportbar, maar een keurige afgewerkte en stijlvolle zaak, zonder dat het stijf wordt.

De zaak is donker en gracieus ingericht, maar zonder dat het stijf wordt. “Ik vind: als je kwaliteit serveert, moet je zaak dat ook uitstralen. Perfect bier, goed bord eten, in een zaak waar je je toch gewoon thuis voelt.”

​Vrouwen in de basis

Hoewel een sportcafé vaak klinkt als een mancave, wil Café Parley juist een plek zijn waar ook vrouwen sneller binnenlopen. “We willen absoluut niet alleen een mannenzaak zijn”, benadrukt Maurice.

“Zeventig procent van het personeel is vrouw en we hebben bewust een toegankelijke uitstraling. Sport, lekker eten en een goed gesprek: dat is voor iedereen.”

Sinds de eerste dag, tijdens de EK vrouwenvoetbalfinale, is het gas erop. Families, studenten, sportliefhebbers en dagjesmensen lopen sindsdien gemakkelijk binnen. “Het is een huiskamergevoel”, zegt Maurice. “Of je nou komt poolen, darten, eten of gewoon een goed gesprek voert: bij ons ben je welkom.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Onda verrast op nieuwe Haagse golflengte

De Buik ging langs bij het muzikaal-culinaire Onda, waar we de kans kregen om te kiezen uit een kaart met interessante cocktails en gerechten.

Beleef de Vietnamese cultuur bij BanhMi & Caphe

De Buik ging langs bij Banhmi & Caphe aan de Prinsestraat voor de bánh mì, de Vietnamese baguette.

Selene: een nieuwe sterrenplek aan zee, op het ritme van de maan

Aan de rand van de zee opent eind september een plek waar koken en beleving samensmelten: Selene. Het geesteskind van chef Lorenzo.