Half oktober opent restaurant en wijnbar Bar Bowie aan de Regentesselaan. Met een uitgebreid wijnassortiment en een kaart vol moderne Europese gerechten hoopt het de buurt te dienen als nieuwe borrel- en eetgelegenheid. De wijnkaart wordt net even anders dan Den Haag gewend is.
Lees hier over ons eerste bezoek aan Bar Bowie: "Bowie is een zaak die Den Haag weer eens goed op de kaart zet".
Volgende onderneming

Iedere keer dat horecaondernemers Bas van der Elst en Jan Willem van der Zee (bekend van Walter Benedict en Café Franklin) langs het pand aan de Regentesselaan reden, spraken ze het naar elkaar uit. Als de zaak – toen nog een Italiaan – te koop zou komen te staan, zou daar hun volgende onderneming komen. “Het pand lag perfect op de hoek, in een rustige buurt en aan een laan met mooie bomen. Het heeft daarnaast ook een terras dat altijd zon heeft. Wat wil je nog meer?”, vraagt Bas zich af.
En zo geschiedde. Sinds vorig jaar verbouwen Bas, Jan Willem en mede-eigenaar Finn Puntman hun nieuwe aanwinst om tot restaurant en wijnbar Bar Bowie. Op 14 oktober is het eindelijk zover. Dan staat er een openingsfeestje op de planning en kan iedereen langskomen die nieuwsgierig is.
Modern Europees

Op de kaart staan, zoals de eigenaren het zelf beschrijven, eenvoudige gerechten met hartverwarmende smaken. De moderne gerechten hebben invloeden uit Spanje, Italië en Frankrijk en er wordt gekookt met ingrediënten uit het seizoen. “Het is het idee dat gasten de hele dag door kunnen genieten van kleine gerechtjes of aanschuiven voor een hoofdgerecht met een goed glas wijn”, vertelt Bas.
Bowie gaat iedere dag open voor lunch en diner en onderscheidt zicht met een uitgebreide wijnkaart, waarop Franse wijnen centraal staan. Met zo’n honderd wijnen op de kaart, hopen de ondernemers iets anders te bieden dan de vele restaurants die zich meer op bieren richten. “Een echt goed glas wijn drink je niet op veel plekken”, vindt Bas.
Bar voor de buurt

Met een nieuwe terrazzo vloer, eikenhouten meubels en een houten bar zijn klassieke en moderne invloeden gemengd en gaat de zaak warmte uitstralen. Bar Bowie richt zich daarmee vooral op de buurt, waarin veel dertigers en veertigers wonen. “Uiteindelijk is iedereen natuurlijk welkom, maar ik denk dat deze groep ons als eerste zal vinden”, meent Bas.
De nieuwe zaak is een mooie toevoeging aan de ondernemingen van Bas en Jan Willem. Beiden studeerden ze bedrijfskunde in Amsterdam en werkten daarnaast veel in de horeca. Na hun studie besloten ze voor zichzelf te beginnen. In 2015 richtten ze Walter Benedict op en kort daarna in 2016 Café Franklin.
Jong en fris

Bij Walter Benedict zijn het interieur en de kaart wat klassieker, terwijl je bij Café Franklin terecht komt in een biercafé met een goede daghap. Finn Puntman speelde al een rol in de twee zaken en voegt daar samen met de twee anderen met Bar Bowie een jonge, frisse en eclectische zaak aan toe. Reden genoeg om een kijkje te gaan nemen en misschien zelfs nog wat zonnestralen mee te pakken op dat zonovergoten terras.