Het gebouw van Kantoor 1643 ken je misschien als het voormalige Club Seven of OneFour. Je kan er na een grondige verbouwing weer terecht. Voor eten en drinken deze keer. En waanzinnige cocktails!
Het gebouw van Kantoor 1643 ken je misschien als het voormalige Club Seven of OneFour. Je kan er na een grondige verbouwing weer terecht. Voor eten en drinken deze keer. En waanzinnige cocktails!
Drie vrienden uit Oekraïne hebben grootse plannen voor de voormalige club aan de Prinsegracht. De ruimte op de begane grond oogt anders dan alles wat we in Den Haag kennen. De sfeer is artistiek en werelds en toch ontspannen. We voelen de hotspotpotentie van deze moderne woonkamer.
Soul, funk en Italopop wisselen elkaar af. Elk hoekje heeft een eigen karakter. Enorme kleurrijke schilderijen zorgen voor verbinding in de ruimte. Het bovenste gedeelte is nog niet open. Plannen voor een tweede, verfijnder restaurant en een speakeasy of jazzbar op zolder zijn nog toekomstmuziek.
In de kelder bezoeken we een aparte bakkerij waarin Kantoor 1643 werkt aan perfect zuurdesembrood en dito croissants. De ruimtes vallen op door moderne apparatuur. In het hart van de keuken pronkt een Japanse houtskoolgrill.
In een derde ruimte worden alle componenten voor de cocktails voorbereid. Glunderend laat eigenaar Sergii een apparaat zien “waarmee astronautenvoedsel gemaakt wordt”. De machine kan voedsel van vaste vorm omzetten in poeder. Handig zowel voor de chef-kok als voor de barman die cocktails maakt. Voor die cocktails is helder ijs nodig, in verschillende vormen en maten. Kantoor maakt enorme ijsblokken in de cocktailkeuken en zaagt die met een mechanische ijszaag op maat en vorm. We zijn onder de indruk.
Sergii heeft jaren ervaring als barman en won internationale wedstrijden. De uitgebreide cocktailkaart, handig gesorteerd op sterkte, reflecteert die ervaring. Helemaal onderaan de kaart staat een eerbetoon en tevens de zwaarste cocktail: Club Seven. We zien een aantal klassiekers in moderne uitvoering en bestellen een Kevin Spicy. Die bevat tequila, roze peper, mezcal, aperol, grapefruit, honing, en gemberbier. De cocktail wordt geserveerd met een doe-het-zelf-setje van drie apothekersflessen met extracten van peper, bereid in de cocktailkeuken. Met een pipet kunnen we naar smaak Kevin Spicy een tik geven; we hebben keuze uit jalapeño, cayenne en Madame Jeanette.
Kantoor maakt al bij het bordes op het stoepbord duidelijk dat de kaart een voorlopige is. Van het soft opening menu bestellen we zuurdesembrood met een royale portie geslagen mosselboter. Met de verhouding mosselen tot boter is de chef ook royaal geweest en de smaak zit er heerlijk aan.
Sous-vide gegaarde garnalen met citroenzeste, laurier en olijfolie liggen net als in Spanje licht gekoeld op het bord. De schaaldieren smaken intens zacht. Voor ons is dit de klapper van de dag. Ansjovis en kappers geven een lekkere kick aan onze wilde tomatensalade. Bovendien zijn de tomaten op kamertemperatuur, wat de smaak ten goede komt.
Vanwege ons bezoekje aan de keuken bestellen we yakitori. Het spiesje van octopus was helaas niet in huis. We bestellen daarom varianten van kippendij en shiitake. De prikker met paddenstoelen smaakt heerlijk rokerig. De shiitake zijn duidelijk ingelegd, smaakvol gelakt, sappig en vlezig in de mond. De kippendij maakt ook blij. Perfect uitgevoerd op de Japanse houtskoolgrill.
Na dit tussendoortje, proeven we een double smash burger die lekker is. Het burgerbroodje komt uit de eigen bakkerij en zoete tomatenchutney en jalapeño leunen precies goed tegen elkaar aan. Deze platgeslagen burger is heerlijk in zijn eenvoud. Verse bladsla draagt daaraan bij. Het garnituur, tempura van sperziebonen, begrijpen we minder. Dan hadden we liever een frisse salade of een portie gefrituurde cassave erbij gegeten.
Ook de boekweitpasta komt uit eigen keuken. Het is de eerste keer dat we pasta van boekweit eten, dus vergelijkingsmateriaal hebben we niet. We vinden de boekweitpappardelle aan de dikke kant en (wellicht daardoor) net niet al dente. De saus van shiitake, eierdooier, guanciale (Italiaans wangspek) en pecorino is dan weer verrukkelijk. Dit is saus met een ziel en doet ons de wat harde beet van de pasta vergeten.
Dat Kantoor 1643 nog aan het menu werkt, merken we bij het dessert. Het enige dessert, ruby chocolate tart, vinden we weinig naar chocolade smaken en wat saai. Er moet meer chocolade in, of de naam moet anders. Sowieso willen we iets te kiezen hebben, dus we kijken uit naar het volledige menu, met meer desserts erop.
Gelukkig compenseert Kantoor opnieuw met een absolute voltreffer. We drinken een mini Mr. Pleasant. Mr. Pleasant doet zijn naam eer aan want in de aangename cocktail van kersenlikeur, Fernet Branca en tonkaboon willen we liefst verdrinken. Puur geluk in een glaasje! Volgende keer bestellen we een grote.
We hebben lekker gegeten bij Kantoor 1643. De potentie van de ultramoderne keukens en de drive naar perfectie in het cocktailglas en op het bord geven ons vertrouwen dat het soft opening menu zal evolueren tot een dijk van een kaart. Tel daar de funky woonkamersfeer bij op en dan moet Kantoor een toegankelijke hotspot worden. Sergii en zijn compagnons laten een modern internationaal geluid horen in dit bijna 400 jaar oude Haagse grachtenpand. Wat fijn dat er weer muziek zit in deze voormalige club.
Café Brasserie Nationaal maakt zijn naam waar. De ode aan Belgische gastvrijheid pakt goed uit en hier proef je de keuken zoals bij de Belgen thuis.
Jalan Pedis was een geslaagde try-out op het Lange Voorhout: Indische smaken, indorock, gezelligheid en sfeer. Veelbelovend voor Jalan Jalan volgend jaar.
Proef de levendige smaken en warme gastvrijheid van Latijns-Amerika bij Café Restaurant Paloma op het Anna Paulownaplein in Den Haag.
Geniet van de volgende voordelen: