Verscholen tussen de duinen en het strand van Scheveningen vind je sinds kort het nieuwe restaurant Nomon. Op de begane grond van het gerenoveerde Carlton Beach Hotel komen de zon en verrassende smaken samen. De Buik ging langs om uitgebreid te lunchen.
Opvallend restaurant aan de kust

Buiten schijnt de zon en lopen de eerste toeristen richting het strand. Wij arriveren bij het Carlton Beach Hotel, vlak bij de Pier en aan het einde van de boulevard. Een bijzondere locatie waar het nieuwe restaurant direct opvalt.
Binnen is het jonge team druk bezig met de laatste voorbereidingen. Via een aparte zij-ingang stappen we binnen bij de ronde, open bar.
Een vriendelijke gastvrouw heet ons welkom. We nemen plaats in het restaurant, waar zachte fluwelen banken, frisse kleuren en een overvloed aan grote planten meteen een fijne sfeer creëren. Het interieur voelt doordacht aan. Hier is niets aan het toeval overgelaten.
De opvallende blauwe (zee)kleur valt op, net als het hout en de vormen, die aan de 70s refereren.
Ode aan de zee

De naam Nomon verwijst naar de gnomon van een zonnewijzer – dat stukje dat de tijd zichtbaar maakt. Het menu is een ode aan de zee en het seizoen, met gerechten die variëren van fris tot hartverwarmend.
Denk aan gegrilde zeebaars met venkel en citroen, een malse Black Angus-ribeye met asperges en bearnaisesaus, of Iberico procureur met zuurkool en groene appel. Er wordt gegrild op een ‘open’ Josper-grill, die met zijn intense hitte zorgt voor een karakteristieke ‘rook’-smaak en zachte structuur. De Josper-grill vormt het kloppende hart van de keuken.
Modieuze klassiekers op het menu

We beginnen de lunch met twee oesters: eentje met schuim van Pornstar Martini, de ander bereid volgens het surf & turf-principe. Daarna volgt een Franse klassieker: steak tartare met truffelmayonaise, ingelegde groenten, sla en kappertjes. De bediening schenkt er een mooie rode wijn bij: Domaine Faiveley Mercurey uit de Bourgogne.
Het hoofdgerecht is een perfect op de huid gebakken zeebaars met een knapperige laag zeekraal. De venkel zorgt voor een frisse, anijsachtige bite. Daarbij drinken we een Eroica Riesling van Chateau Ste. Michelle uit Washington State, een frisse en fruitige wijn die goed past bij de vis.
Op naar de top voor het dessert

Voor het dessert gaan we naar de zevende verdieping, waar een passievruchtmeringue met Italiaans schuim op ons wacht.
Ook hier wordt een passende wijn bij geschonken: een zoete dessertwijn van Boschendal uit Zuid-Afrika, gemaakt van Chenin Blanc en Riesling. Zoet, fruitig en perfect in balans.
Fijne sfeer bij Nomon

We kijken terug op een evenement met enthousiaste mensen en een goede sfeer op een prachtige locatie aan de kust. Bij Nomon kun je gerust uitgebreid tafelen na een fijne stranddag, maar je kunt er ook terecht voor een goed glas wijn of een fijne klassieke cocktail aan de bar.
Het hotel is een plek vol ambitie en een jong, fris en spontaan team. Dit moet goed gaan komen, zeker als niet alleen de dagjesmensen, maar ook buurtbewoners de aangename, rustige plek ontdekken.