Het verhaal van Old Town stopt niet bij het eten

Restaurant Old Town is nu zo'n jaar open. Wij gingen langs om het verhaal van eigenaar Kok Hong Loh te ontdekken.

24 Dec 2018 Seán van Zon

blogger Seán voelt zich al vanaf jongs af aan aangetrokken tot Rotterdam. De drang om de stad culinair te ontdekken is nooit ver weg.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Old Town NL

Korte Hoogstraat 23, Rotterdam Maaltijd: LunchDinerBorrelen Stadsdeel: Centrum Keuken: AziatischChinees Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Het verhaal van Old Town stopt niet bij het eten

Kantonees-Maleisisch restaurant Old Town opende de deuren in november 2017. Hoewel je er goed kunt eten, zit het verhaal van Old Town niet alleen in de keuken. Wij spraken met eigenaar Kok Hong Loh over zijn verleden en het restaurant.

In de Korte Hoogstraat, vlak naast de Koopgoot, kun je Old Town vinden. Dit restaurant is een mix van de Kantonese en de Maleisische keuken. Kenmerkend voor de Kantonese keuken is dat vrijwel alle gerechten gezoet worden door fruit en sauzen. De Maleisische keuken is een mix van gerechten uit omringende landen. Het restaurant is hedendaags, licht, het interieur is simpel met standaard houten tafels en heeft een open keuken . Gelijk valt op dat deze brandschoon is, wanneer er even tijd is, wordt de keuken direct opgeruimd. Het is, zeker voor een maandagavond, druk in het restaurant. Tijdens het wachten op Loh wordt er goed voor ons gezorgd door het hartelijke personeel. We krijgen thee en wontonsoep, deze smaken erg goed. Uiteindelijk wordt het wat rustiger en schuift Loh bij ons aan.

Verschillende leermeesters


“Ik kom uit Penang, dat is een staat in Maleisië”, vertelt Loh. Hij lijkt zijn verhaal graag kwijt te willen. “Ik heb in mijn thuisland Maleisisch leren koken. Mijn leermeester daar was Radja. Radja was zelf niet Maleisisch, maar hij kwam uit India. Toch kon hij mij alles leren over de Maleisische keuken. Ondertussen heb ik daar 30 jaar ervaring in.” De Kantonese keuken heeft hij geleerd in Nederland. Loh en zijn vrouw Hong Liu zijn familie van Jenny Loh en Pop Fan, oud-eigenaren van Asian Glories. “Kantonees koken heb ik geleerd van Popo Fan bij Asian Glories, hij was de meester van de dim sum. Hij kwam uit Hong Kong en leerde daar de Kantonese keuken. Doordat ik met hem in de keuken heb gestaan, kan ik nu goed Kantonees koken”, vertelt Loh.

Zijn eigen draai

Hoewel het restaurant raakvlakken heeft met Asian Glories, wil Loh er wel zijn eigen visie en filosofie op loslaten. “De naam Old Town komt van een koffiemerk dat in mijn regio in Azië wordt verkocht. Het was altijd mijn favoriete koffiemerk en een herinnering aan thuis.” Ook in het eten wil Loh zijn visie door laten schijnen. “Wij willen mensen de deur uit laten lopen met een volle buik en het gevoel dat ze lekker hebben gegeten, koste wat het kost. Fingerfood is nu een trend, zeker dim sum. Er zijn heel veel verschillende soorten dim sum, die heb ik leren maken in de keuken van Asian Glories. Wij willen ons daarin onderscheiden.” De dim sum wordt ter plekke vers gerold, iets wat niet overal gebeurt. “Wij zijn ook een ander type restaurant. Er zijn veel Kantonese restaurants, maar bijna geen Maleisische. Ik vind het mijn plicht om de Maleisische keuken naar Nederland te brengen. Ik vind dat iedereen Maleisisch eten zou moeten proeven”, vertelt Loh daarover.

De perfecte locatie


Zoals eerder beschreven zit Old Town op een steenworpafstand van de Koopgoot, op de hoek van de Korte Hoogstraat en Bulgersteyn. De locatie was een persoonlijke keuze van Loh “Het is hier heel licht binnen, ik hou heel erg van zonlicht. Hier vlakbij de Koopgoot is het heel druk, dus veel aanloop. Ook Rotterdam was een bewuste keuze, het is een stad met zoveel culturen, de mensen willen ook alles proberen. Daar past ons restaurant goed bij. ”Loh kijkt tevreden terug op afgelopen jaar. “Het begon rustig, maar het wordt steeds beter. We hebben goede reviews gehad en zoals je ziet is het ook op maandagen druk. Daar zijn we blij om”, sluit Loh af. Hij wil zijn eigen ding doen, maar ondertussen houdt hij het verleden in het achterhoofd. Met het grote assortiment aan dim sum eert Loh zijn oude leermeester Popo Fan op zijn eigen manier. Old Town is heel de week geopend vanaf 11 uur, dus je kunt er gerust binnenstappen voor een goede hap eten. Je wordt er hartelijk begroet en kunt er heerlijk eten. Heb je geen tijd om er neer te strijken? Dan kun je het eten ook afhalen. Of je hier nou voor kiest of in het restaurant plaatsneemt, je zult achteraf vol zitten en heerlijk hebben gegeten. Precies zoals de filosofie van Loh luidt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Jenny Loh en Shun Po Fan en hun Asian Glories

Zeer verfijnde Aziatische gerechten door Shun Po Fan bereid. Bij Jenny Loh in Asian Glories voelen de gasten zich meteen thuis. Reserveren aangeraden!

Chef Popo, streng voor zichzelf en voor zoon Kevin

Mo Kruisman zet haar serie portretten van Rotterdamse chefs voort met een dubbelportret van Popo en Kevin Fan van Asian Glories. 'Je moet streng zijn.'

Kevin Fan raakt door zijn grote passie niet uitgekeken op Aziatische keuken

Kevin Fan van Asian Glories vertelt ons meer over zijn grote passie voor de Aziatische keuken en zijn inspiratiebronnen.