Slowjuicers in actie bij verbouwd Sajoer

Sapbar Sajoer op de Botersloot is verbouwd! De Buik interviewde de slowjuicers en eigenaars Harm en Gaby over hun zaak.

28 Mei 2017 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Slowjuicers in actie bij verbouwd Sajoer

Sajoer, dat zijn Gaby Kuhuparuw en Harm Marsman. Gaby was marketeer en Harm ken je wellicht nog uit zijn tijd bij de Witte Aap. Al zullen de meeste mensen het stel inmiddels kennen van hun gezonde, felgekleurde sapjes en hun zaak aan de Botersloot.

Harm en Gaby kenden elkaar uit het uitgaansleven van Rotterdam, maar zeven jaar geleden sloeg de vonk over in de Witte Aap. Sajoer leidde een nomadenbestaan in het eerste jaar, met pop-ups op de Coolsingel, in de Markthal en op de Karel Doormanstraat. Nu kreeg hun vaste stek recent zelfs een complete facelift, waarbij en passant de kaart flink werd uitgebreid. Gaby: ”Vorig jaar toen we het pandje in handen kregen moesten we snel open. Na een jaar wisten we wat we anders wilden: de collega’s staan nu allemaal boven en niet meer in de kelder. We zijn heel blij met het nieuwe interieur en de hulp van Lex de Gooijer daarbij.”

Tropische look


De verbouwing heeft de zaak een tropische look gegeven. Wat ook opvalt: de gigantische glazen box midden in de zaak. Harm legt uit waarom die glazen ‘doos’ er is: “Je wilt de slowjuicer in actie kunnen zien, maar graag zonder dat mensen met hun eventuele kwaaltjes en nieuwsgierige handjes bij al het gezonds van de fruitsappen komen.”

Bowls, bowls, bowls


De nieuwe kaart is eigenlijk een verhaal op zich. Gaby en Harm wilden ook graag hun creativiteit kwijt in de bowls. Dus zijn er nu açai bowls, cacoa bowls, vanille bowls, chia bowls en overnight oats. Ook is er elke dag een maaltijd van de dag. Gaby over het nieuwe menu: “Bij een nieuwe winkel hoort een nieuwe kaart. We hebben nog super veel leuke ideeën die we ook graag nog willen uitvoeren en verder willen uitwerken. Gezond eten is lekker!”

Kneuzen, niet draaien


Uiteindelijk gaat het bij Sajoer wel om de sapjes. Gaby zweert bij de slowjuicer: “Door de koude persing blijven de vitaminen, mineralen en enzymen behouden, waardoor onze sapjes lekker en gezond zijn. Een slowjuicer kneust in plaats van draait. Daardoor komt er geen hitte of zuurstof vrij, behoud je de meeste vitaminen en mineralen en blijft de smaak lekkerder; alsof je een hapje appel ‘drinkt’.”

Dromen Gaby en Harm stiekem van een sapjesimperium? “Haha, nu onze winkel eindelijk staat willen we heel graag aan ons merk werken. Of dat meerdere vestigingen betekent zijn we nog niet helemaal uit. We willen wel veeeeeeeeel meer slowjuice sapjes produceren.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.

Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.