Sajoer, dat zijn Gaby Kuhuparuw en Harm Marsman. Gaby was marketeer en Harm ken je wellicht nog uit zijn tijd bij de Witte Aap. Al zullen de meeste mensen het stel inmiddels kennen van hun gezonde, felgekleurde sapjes en hun zaak aan de Botersloot.
Sajoer, dat zijn Gaby Kuhuparuw en Harm Marsman. Gaby was marketeer en Harm ken je wellicht nog uit zijn tijd bij de Witte Aap. Al zullen de meeste mensen het stel inmiddels kennen van hun gezonde, felgekleurde sapjes en hun zaak aan de Botersloot.
Harm en Gaby kenden elkaar uit het uitgaansleven van Rotterdam, maar zeven jaar geleden sloeg de vonk over in de Witte Aap. Sajoer leidde een nomadenbestaan in het eerste jaar, met pop-ups op de Coolsingel, in de Markthal en op de Karel Doormanstraat. Nu kreeg hun vaste stek recent zelfs een complete facelift, waarbij en passant de kaart flink werd uitgebreid. Gaby: ”Vorig jaar toen we het pandje in handen kregen moesten we snel open. Na een jaar wisten we wat we anders wilden: de collega’s staan nu allemaal boven en niet meer in de kelder. We zijn heel blij met het nieuwe interieur en de hulp van Lex de Gooijer daarbij.”
De verbouwing heeft de zaak een tropische look gegeven. Wat ook opvalt: de gigantische glazen box midden in de zaak. Harm legt uit waarom die glazen ‘doos’ er is: “Je wilt de slowjuicer in actie kunnen zien, maar graag zonder dat mensen met hun eventuele kwaaltjes en nieuwsgierige handjes bij al het gezonds van de fruitsappen komen.”
De nieuwe kaart is eigenlijk een verhaal op zich. Gaby en Harm wilden ook graag hun creativiteit kwijt in de bowls. Dus zijn er nu açai bowls, cacoa bowls, vanille bowls, chia bowls en overnight oats. Ook is er elke dag een maaltijd van de dag. Gaby over het nieuwe menu: “Bij een nieuwe winkel hoort een nieuwe kaart. We hebben nog super veel leuke ideeën die we ook graag nog willen uitvoeren en verder willen uitwerken. Gezond eten is lekker!”
Uiteindelijk gaat het bij Sajoer wel om de sapjes. Gaby zweert bij de slowjuicer: “Door de koude persing blijven de vitaminen, mineralen en enzymen behouden, waardoor onze sapjes lekker en gezond zijn. Een slowjuicer kneust in plaats van draait. Daardoor komt er geen hitte of zuurstof vrij, behoud je de meeste vitaminen en mineralen en blijft de smaak lekkerder; alsof je een hapje appel ‘drinkt’.”
Dromen Gaby en Harm stiekem van een sapjesimperium? “Haha, nu onze winkel eindelijk staat willen we heel graag aan ons merk werken. Of dat meerdere vestigingen betekent zijn we nog niet helemaal uit. We willen wel veeeeeeeeel meer slowjuice sapjes produceren.”
Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.
We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.
In het voormalige Engels op de hoek van het Groot Handelsgebouw opent Tan Do 'do. by Little V', een Frans-Vietnamees restaurant dat de hele dag geopend is.
Geniet van de volgende voordelen: